27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

VUČIĆ UDARIO NA MEDICINSKE RADNIKE: Do juče heroji, sad im preti otkazima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Medicinsko osoblje, kojem je Aleksandar Vučić pred kamerama beskrajno zahvalan za borbu protiv pandemije koronavirusa, došlo je u opasnost da dobije otkaz ukoliko sa povratka sa godišnjeg odmora, slobodnih dana ili bolovanja, ne uradi PCR test o svom trošku, koji košta 9.000 dinara.

– Zahvalnost Aleksandra Vučića medicinskim radnicima nije dugo trajala! Oni koji su rizikovali svoje, ali i živote svojih ukućana u crvenim zonama, po povratku sa godišnjeg odmora, slobodnih dana ili bolovanja moraju da urade PCR test o svom trošku (9.000 dinara) ili će dobiti otkaz – konstatovao je Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“.

Šarović je dodao da su ovakve odluke već doneli direktor UKC Kragujevac i v.d. direktora KBC Zvezdara.

- Advertisement -

– Odluka se odnosi na one koji su na svom radnom mestu, u crvenim zonama, dobili i preživeli KOVID-19 i koji se zbog visokog nivoa antitela nisu vakcinisali – naglasio je Šarović.

Podsetimo, nevakcinisanom osoblju praktično je uslov za povratak na posao PCR test bilo da se vraćaju sa odmora, slobodnih dana ili bolovanja. Rezultati ne smeju biti stariji od 48 sati i predaju se nadležnom načelniku odeljenja ili rukovodiocu.

Dakle, ono što im je „dao“ kroz povećanje plata, Vučić im to oduzima kroz nametanje obaveznog PCR testiranja, koje bi bar za medicinske radike trebalo da bude besplatno.

- Advertisement -

Što bi narod rekao: „Kuma dala, kuma i uzela.“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti