Zaharova uporedila napade dronovima na Moskvu sa napadima 11. septembra na SAD

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova uporedila je danas ukrajinske napade dronovima na Moskvu sa teroristilčkim napadima na Njujork 2001. godine.

„Terorističke metode koje je kijevski režim koristio u napadima na Moskva – Siti mogu se uporediti sa terorističkim napadima na Njujork 11. septembra 2001. godine“, rekla je Zaharova za TV Rusija-1, prenosi TASS.

- Advertisement -

Ona je ocenila da je metodologija tih napada ista i objasnila da je kompleks Moskva Siti civilni objekat, u kojem se nalazi ne samo poslovni centar, već i veliki broj stanova, kao i administrativne civilne zgrade, koje nemaju nikakve veze sa vojskom.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je PVO uništila dva drona kojima je Ukrajina noćas napala Moskvu, a da je treći eliminisan sredstvima elektronske borbe, prenosi Tanjug.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da je jedan dron oštetio fasadu jedne od kula Moskva-Sitija, na 21. spratu i da je polomljeno staklo na 150 kvadratnih metara, a da povređenih nije bilo.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu