VUČIĆEVI TABLOIDI POČELI DA SE OGRAĐUJU OD RIO TINTA: I od Vučića će uskoro, ali neće proći! Čekaju ih teške godine robije i izgnanstva!

Obavezno pročitajte

Dan nakon što je Vučićeva marioneta na mestu predsednika Vlade, Ana Brnabić, najavila da je država blizu odluke da raskine sve ugovore sa Rio Tintom, tabloidi pod uređivačkom politikom naprednjačkog vođe, počeli su da se ograđuju od ove zloglasne kompanije. U tu svrhu iskoristili su životnu dramu Novaka Đokovića, koji se nalazi izolovan u jednom migrantskom hotelu u Melburnu.

Srpski telegraf, FOTO: Printscreen

Srpski telegraf, FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Uplašen sve većim buntom i nezadovoljstvom naroda, koji se suprotstavlja otvaranju rudnika litijuma u jadarskom kraju od strane Rio Tinta, Aleksandar Vučić je dao naređenje svojim tabloidima da počnu sa pripremama terena u cilju ograđivanja od ove kompanije. Tim povodom tabloid Srpski telegraf na naslovnoj strani današnjeg izdanja donosi tekst pod naslkovom „Svete nam se preko Novaka za Rio Tinto“.

Kako se ova kompanija nalazi u britansko-australijskom vlasništvu, Vučić je iskoristio situaciju sa Novakom Đokovićem, kako bi još jednom ispao heroj u očima nacije. Naime, ovim potezom on se pokazuje kao zaštitnik Novaka Đokovića, kojeg su ti isti tabloidi razapinjali kada se oglasio povodom ekoloških protesta u Srbiji, a ujedno priprema i odstupnu strategiju za povlačenje iz ugovornih obaveza sa Rio Tintom.

Kako ne bi ispalo da se povlači pod pritiskom javnosti koja se oštro suprotstavlja njegovoj politici i pred ultimatumom koji mu je postavljen da raskine sve ugovore sa Rio Tintom, Vučić (zlo)upotrebljava Đokovića da se elegantno izvuče iz problema koje mu stvaraju višenedeljni protesti, i to baš uoči izbora.

Iako je tvrdio da nema nameru da otera Rio Tinto, te plašio narod penalima koje bi Srbija morala da plati za raskid ugovora, Vučić sad preko tabloida tvrdi da je Đoković žrtva svojih objava o ekologiji, jer je šef kabineta premijera Australije dve godine radio za Rio Tinto.

Zgodno, nema šta, samo kada bismo zaboravili sve izjave perjanica ove vlasti kako je Rio Tinto razvojna šansa za Srbiju i prilika koja se ne propušta, te kako je Rio Tinto nešto najbolje što se Srbiji dogodilo.Instagram objave Novaka Đokovića o ekologijiInstagram objave Novaka Đokovića o ekologiji

Odmeravajući štetu i korist koje mu ovakva situacija donosi, sada postaje jasno zašto je Vučić poslao Anu Brnabić da na Pinku kaže kako je država blizu toga da raskine sve ugovore.

– Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo „ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze“ –  rekla je Brnabić.

Da li će javnost progutati ovaj Vučićev trik da ispadne patriota pred Đokovićem, a ujedno se oslobodi balasta na leđima, ostaje nam da vidimo vrlo brzo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu