0.3 C
Belgrade
sreda, 19 januara, 2022

VLADIKA ATANASIJE DANAS BI NAPUNIO 84: Vučić je lažov, kukavica i laprdalo! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije Jevtić danas bi, 8. januara, napunio 84 godine. Rođen je na današnji dan 1938. godine u selu Brdarica kod Šapca, završio je Bogoslovski fakultet u Beogradu i do smrti se borio za Srbe na Kosovu i Metohiji. Nažalost, prošle godine se upokojio, budući da je 4. marta izgubio borbu sa koronavirusom.

Pored svog duhovnog života, vladika Atanasije je ostao upamćen i kao neko ko nije blagonaklono gledao na aktuelnu vlast u Srbiji.

Nije se vladiki Atanasiju svidelo kakvu politiku Aleksandar Vučić vodi, kakve odluke donosi, a posebno ga je kritikovao zbog odnosa prema Kosovu i Metohiji.Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

- Advertisement -

Dugo je vladika Atanasije Jevtić bio meta SNS botova nakon što je poručio da je Vučić obično „laprdalo, lažov i kukavica“, kojem ništa ne veruje. Povod je bio nezadovoljstvo zbog dodeljivanja ordena Svetoga Save predsedniku na proslavi osam vekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC i u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao i svim episkopima dodelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve.

– Ova kukavica, ovo jedno obično pričalo i, da ne kažem ružnu reč, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovek koji ni u šta ne veruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju sveta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.Vladika Atanasije FOTO: PrintscreenVladika Atanasije FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Vučić mu to nije zaboravao. Iako mu je bilo mesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha Irineja, u prvom redu, predsednik nije hteo da Atanasija Jevtića gleda dok drži „besedu“…

– Ako on ne veruje, neka ostavi svoju neveru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovde napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. „Nije naše sve na Kosovu“, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže – bio je oštar vladika.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti