3.7 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

OPET SU OPLJAČKALI NAROD, A TO KRIJU: Referendumska nabavka od 32 miliona!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Samo za glasačke listiće sa žigom, sprej za prst, glasačke kutije i uslugu povezivanja skenera koji će biti korišćeni za referendum, do sada je potrošeno više od 32 miliona dinara. Sve nabavke su organizovane bez objavljivanja javnog poziva, u direktnim pregovorima. To znači da su naručioci praktično sami izabrali firme, pozivajući se na hitnost postupka.

Republička izborna komisija potpisala je ugovore za nabavku spreja za obeležavanje prsta prilikom glasanja, glasačke kutije i za uslugu povezivanja skenera.

Ugovor vredan oko devet miliona dinara, za flašice sa sprejem, dobila je firma Kandelaber iz Beograda.

- Advertisement -

I ovaj posao dodeljen je u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva.

To znači da je Republička izborna komisija uputila poziv firmama po svom izboru. U ovom slučaju poziv je stigao na tri adrese, a kako je navedeno u obrazloženju dodele ugovora, ponuda je stigla jedino od firme Kandelaber.

Za povezivanje skenera 5,4 miliona

- Advertisement -

RIK je platio 5,4 miliona dinara i uslugu povezivanja skenera i proveru ispravnosti. Posao je dodeljen firmi Digitron ist doo Beograd.

I u ovom obrazloženju dodele ugovora navodi se da je poziv poslat na adrese tri firme, a da se javila samo jedna. Kome će poslati poziv RIK je sam birao.

Digitron ist je u prethodnoj godini sklopio poslove i sa SMATSA (Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) i javnim preduzećem Pošta Srbije.FOTO: ATA Images/Antonio AhelFOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Kupljene su i glasačke kutije, po ceni od 1,98 miliona dinara. Posao je dobio DPC DOO iz Beograda. Usluge ove firme koristio je i RTS (Radio televizija Srbije).

Službeni glasnik sam izabrao firmu

Javno preduzeće Službeni glasnik kupilo je papir sa vodenim žigom za štampanje materijala za izjašnjavanje na referendumu o promeni Ustava.

Posao vredan oko 15,4 miliona dinara dodeljen je firmi Deus sistem doo.

Reč je o firmi koja je jedan od glavnih snabdevača NBS različitim vrstama papira.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti