DIREKTOR JUGENTA: Vučićev režim otima firme širom Srbije!

Obavezno pročitajte

Gost Slavija info tv po prvi put u javnosti bio je Srba Vasiljević bivši direktor Jugenta jedna od najvećih privatnih firmi u SFRJ i jedan od prvih članova SRS. U emisiji Intervju Srba je ispričao od kad se poznaje sa Vojislavom Šešeljom ali i kako je tekla saradnja sa njima. Par godina vodio je i informacioni centar SRS i tad je primetio kako je Vučić sebe uspeo vrlo lukavo da profiliše i na kakva je poniženja spreman da pristane samo da bi uspeo u politici.

Srba Vasiljević o Vučiću

Prve informacije o promeni kursa Aleksandra Vučića dobio je 2003 ili 2004 godine ali ta saznanja nije imao sa kime da podeli jer je Šešelj već tada bio u Hagu i lično nije verovao da se to može desiti.

SNS ga je redovno zvao na prijeme al je onog trenutka kad je video bivšeg ambasadora SAD od ranije poznatog kao neprijatelja Srpskog narod prestao da ide na iste, dok je sa Šešeljem prekinuo saradnju kad je otkrio krađu 144 miliona evra a on tu informaciju u finišu kampanje nije hteo da upotrebi. Na diplomatskom prijemu Srba upoznaje ljude koji su uložili značajan kapital u jednu firmu kod Pirota i nude mu saradnju zbog problema koje imaju sa našim vlastima. Uvidom u papire Andama vidi da je u pitanju čist kriminal. Firma se bavi vađenjem kamena i proizvodnjom agregata za puteve i pruge.

Strani invesitor nije tražio nikakvu pomoć od države i tu mu je bila greška naglašava Vasiljević. Za poslovanje u Srbiji od samog početka su mu tražili mito kako bi dobijao tendere i druge ugovore, a lica odgovorna za poslovanje namerno prave carinske i druge prekršaje kako bi firmu izbacili iz posla gradnje koridora pre sve istočnog kraka ka Bugarskoj.

Dok za to vreme Koridori Srbije nabavljaju agregat za puteve po daleko većoj ceni tj to se ni ne zna koliko je plaćeno i to oko 300 km dalje od samo puta. Inače cena agregata se duplira na svakih 100 km zbog cene troškova prevoza. Pritom je agregat koji su nabavljali lošijeg kvaliteta od agregata Andame koja je imala mašine koje su pravile 200 tona agregata na sat vremena.

Da bi sve ovo prošlo sektor u Koridorima Srbije nije ovaj rudnik uopšte ucrtao na mapu iako on postoji oko 30 godina. A za to vreme na dva mesta između Pirota i Bele Palanke iz divljih rudnika i sa kamionima bez tablica izvlačen je agregat za autoput. Na sve ovo lokalna policija se pravila blesava čak i kad su pored njih prolazili dok su se meštani bunili.

Pored ovih problema imao je problem i sa EPS om ali najveći problem imao je sa advokaticom Marinom Mišić koja ih nije ni obavestila o tužbama niti o procesima. Te im je na kraju firma prodata tj prvo preuzeta od suda, pa na licitaciji preko javnog izvšitelja prodata za 900.000evra iako je realna vrednost oko 45.000.000 evra. O licitaciji za prodaju firme oni nisu bili ni obavešteni već su tamo imali advokata po službenoj dužnosti koga nikad nisu čuli niti videli?!

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu