15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VUČIĆ NAJAVIO: Evo kada kreće vakcinacija u Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prve količine vakcina u Srbiju stići pre kraja godine, a da će vakcinacija krenuti kada to odobre zdravstvene vlasti, najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra.

“Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve različite vakcine, a možda i tri, imati pre kraja godine. Da li ćemo pre kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre”, rekao je Vučić u Inđiji na pitanje u vezi sa vakcinama.


Ponovio je da će prve količine, svakako dve, a možda i tri različite vakcine, stići do kraja godine, što, ističe, pokazuje da je Srbija među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija.

- Advertisement -

Vakcinacija svakako najkasnije u januaru, a nadam se već i krajem decembra, dodao je Vučić.

Precizirao je da je Srbija naručila 340.000 doza vakcine kompanije Fajzer, da je u toku ispitivanje ruske vakcine.ž, a da se čeka i registracije kineske vakcine.

“Mislim da smo uz još jednu ili dve zemlje u Evropi, jedini koji će dobiti neke količine vakcine do kraja godine. Veliki deo tih vakcina ćemo dobiti u januaru. Razgovaramo i sa Modernom o njihovoj vakcini ali oni mogu tek krajem sledeće godine da je isporuče. Gledamo da ponudimo sve vrste vakcina pa neka ljudi biraju, a ja mislim da je svaka vakcina dobra”, rekao je predsednik Srbije.

- Advertisement -

Najavio je i da će kovid bolnica u Kruševcu biti otvorena za pacijente za tri do četiri dana i ocenio da će to značajno doprineti kapacitetima zdravstvenog sistema.

- Advertisement -
SourceAgencije
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti