VUČIĆ: Vakcine, to narod interesuje!

Obavezno pročitajte

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti uživo iz Predsedništva rekavši da je jutros u Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V a da do kraja februara stiže još 88.000 doza Fajzer vakcine – 42.000 plus 46.000 doza.

Takođe, predsednik je rekao da do 20. februara stiže i 150.000 Astra-Zeneka vakcina a već sutra popodne još 500.000 kineskih vakcina!

– Do kraja imaćemo ukupno 2 miliona doza vakcina kojima će biti vakcinisano milion građana – rekao je Vučić dodavši da ljudi treba da budu istrajni i da sačekaju revakcinu jer ona garantuje da ne dobijete teške posledice ili da čak i ne obolite.

- Advertisement -

– Sutra posle podne ili uveče u Srbiju stiže još 500.000 doza kineske vakcine „Sinofarm“, najavio je danas predsednik. Takođe, on je saopštio da je obezbeđeno da 15. i 22. februara stigne ukupno još 88.000 doza Fajzera, u prvom navratu 42.000 i u drugom 46.000.

Do 20. februara u Srbiju stiže i 125.000 -150.000 vakcina AstraZeneka, za šta je potpisan ugovor, naveo je Vučić i podsedio da je jutros u Srbiju već stiglo dodatnih 50.000 prve doza ruske vakcine, dok će druge doze stići kroz 15 dana.

„Do kraja februara imaćemo ukupno dva miliona doza vakcina, kojima će biti vakcinisano miliona građana“, naglasio je Vučić i dodao da to govori o velikom radu i trudu svih koji su u tom procesu učestovali.

Pohvale Srbiji zbog vakcina na Samitu Kine i CIEZ

Vučić je preneo je danas da je tokom video samita Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope više učesnika pohvalilo Srbiju za organizaciju procesa vakcinacije i nabavku vakcina.“Više govornika je danas pohvalilo Srbiju, i govorilo o izuzetnoj organizaciji i snalažljivosti u nabavci vakcina. Veoma sam ponosan na našu zemlju, koja odgovornošću i ozbiljnošću predstavlja možda i iznenađenje u Evropi“, rekao je Vučić novinarima nakon samita. On je preneo i da je grčki premijer Kirijakos Micotakis insistirao na sertfikatu o vakcinaciji za ulazak u tu zemlju, te da bi bilo dobro da za ulazak iz Kine u Grčku postoji takav sertifikat. Dodao je da je mađarski premijer Viktor Orban preneo da je Mađarska dala dozvolu za kinesku vakcinu, koju će dobiti narednih dana, kao zemlja EU.

Vučić je rekao da je najvažnija vest za građane upravo to kako i na koji način se nabavljaju vakcine, jer vakcina znači napredak ekonomije i budućnost. „Idemo na dalju masovnu vakcinaciju ljudi. A, tek revakcinacija garantuje da nećete imati najteže posledice“, rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Kine Si Djinpingu, i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na svoj podršci i pomoći koju su pružili kao prijatelji Srbije. Vučić je istakao i da je ponosan na sve rezultate koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu