19.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

VUČIĆ: U moje rušenje uložili više od 1,2 milijarde evra!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras u emisiji na TV Prva o predstojećem samitu Brdo-Brioni, ali i o navodnim pristiscima i planovima za njegovo rušenje.

Vučić je najpre upitan da komentariše izjavu za medije nakon sastanka sa Borutom Pahorom, odnosno u susret sastanku grupe balkanskih lidera na samitu „Brdo-Brioni“.

„Ja sam na kraju svog mandata, rekao sam ono što sam im govorio milion puta. Šta mogu da mi urade? Da ulože više novca u moju smenu? Ulažu u analitičare, desetine, stotine miliona evra, milijarde. Ti ljudi su menjali granice Srbije, 1990/1991. godine. Ubijali su našu decu, uništavali naše mostove, sela, gradove. Oni su rekli da je to zbog humanitarne katastrofe. Nije lako preći preko takvih neistina“.

- Advertisement -

„Poslali su mi predlog zaključaka, i u njima stoje da svi zajedno treba da se protivimo promeni granica. Ja sam uveo amandman i to je sad pakao za njih. Ja sam samo stavio da to bude u okviru deklaracije Ujedinjenih nacija“, rekao je Vučić, pa potom govorio o pristiscima iz Vašingtona.

„Glavu dajem, a Srbiju ne dajem. Doći ću svečano odeven, u odelu, kravati, tu će biti velikani političke scene Balkana, a misle sve najgore o Srbiji“.

O Đukanoviću, Milanoviću i milijardama

Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić u emisiji Prva tema na televiziji Prva Foto:Screenshot/Tv Pr

„Susreti sa njima će biti baš lepi. Nemam razloga da brinem ni da se plašim. Ne širim mržnju prema njima. Nimalo nisam uplašen ni njihove fizičke snage ni obrazovanja…Mogu da usvoje šta god hoće, ali bez Srbije. Nema ništa od ta posla“.

- Advertisement -

Govoreći o pritiscima, tajkunima koji su uložili, prema njegovim procenama, preko milijardu i 200 miliona u njegovo političko rušenje.

„Ulažu u jedan medij, u drugi medij, u treći medij, u analitičare. Jedan za kog smo mislili da je navijački analitičar – on priča svašta.  Uzeo je 200.000 dolara od američke ambasade. Nije baš toliko lud“, rekao je Vučić.

Još jednom o Vašingtonskom sporazumu

Vučić je ponovio da je odbio da potpiše priznanje Kosova u Vašingtonu.

„Ja sam rekao Netanjahuu: „Vidi Bibi, ti imaš dve ponude“. To sam mu rekao u direktnom telefonskom razgovoru“, rekao je on.

Govoreći o Kosovu, on je rekao da ne želi da bilo kojoj majci vrati dete u kovčegu.

„Čim završimo sa stručnjacima iz regiona, idem u Brisel, i pravo u Prag, a pričaću sa i Stoltenbergom (gen. sek. NATO), a pričaću i sa našim ruskim i kineskim prijatlejima“, rekao je on. Ponovio je da jedna od dve najveće sile traži povlaćenje KFOR sa Kosova.

„Želim da to sprečim. Želim da se čuje ranije. Niko iz regiona ne bi trebalo da ruši teritorijalni integritet Srbije. Ako su već Rusi napustili Kosovo, onda neka to radi neko ko je daleko odavde“, dodao je on.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti