4.4 C
Belgrade
subota, 4 decembra, 2021

VUČIĆ PSIHOPATA PONIŽAVA SVOJE SARADNIKE: Petković promenio gospodara i stav o izborima na KiM!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Podanik Aleksandra Vučića na mestu šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je danas da je odluka Srpske liste da izađe na lokalne izbore na KiM važna i mudra i da je u interesu srpskog naroda. No, pre osam godina, ovaj novopečeni naprednjački pulen, kojeg Vučić bez ikakvog ustezanja javno kinji i ponižava, tvrdio je da se seperatističkim izborima na KiM ubijaju država Srbija i njene institucije, koje su bastion očuvanja Srbije na Kosovu i Metohiji.

– Briselski sporazum je dokaz predaje Kosova i Metohije, narod je odbacio taj separatistički sporazum i bojkotovao izbore šaljući jasnu poruku – kazao je Petković, novembra 2013. godine, tokom zasedanja Narodne skupštine, a dok je bio u službi Vojislava Koštunice.

On je poručio tadašnjem ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju, Aleksandru Vulinu, da u Briselu slobodno može da promeni košulju, jer, kako je naveo, Srbija nije sahranjena, sahranjen je Briselski sporazum.

- Advertisement -

– Zašto predsednik Skupštine Srbije gazi Ustav i zašto ne raspisuje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji – upitao je tada Petković.

On je naveo da bi svi Srbi sa Kosova izašli na izbore koji bi bili raspisani u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije i ocenio da su lokalni izbori 3. novembra na Kosovu propali, jer je srpski narod bojkotovao antidržavne izbore koje su raspisali „albanski separatisti“.

– Ako su po zakonu Srbije uvedene privremene mere u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, jedino po našem zakonu mogu biti raspisani izbori za te četiri opštine. Umesto toga, vlast u Srbiji je prihvatila izbore Tačija, Kučija, Redžepija i to je jedina istina o saradnji, taktici i dogovoru sa Albancima – tvrdio je Petković.

- Advertisement -

Ipak, kako život piše romane, Petković je u međuvremenu doživeo katarzu, kao Sveti Pavle na putu za Damask, te je promenio gospodara i sada bespogovorno sledi njegov put.Kosovo; FOTO: ShutterstockKosovo; FOTO: Shutterstock

Petković danas poziva Srbe u južnoj pokrajini da sutra masovno izađu na izbore i glasaju isključivo za kandidate Srpske liste koji, kako je istakao, imaju punu podršku Beograda i Aleksandra Vučića.

– Ovo nisu obični izbori, važno je da sačuvamo svih srpskih deset opština i na taj način nastavimo borbu za opstanak i ostanak srpskog naroda na KiM – rekao je Petković, dodavši kako je Srpska lista donela odluku koja je u interesu srpskog naroda na KiM, te kako Srpska lista ima Vučićevu podršku.

Šta reći, a ne zaplakati, kakvi ljudi ovakvog moralnog sklopa su nam zauzeli ključne pozicije u državi? 

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti