-0.7 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

IZDAJNICI KOSMETA I NARODA: Srpska lista izašla kolektivno na glasanje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na Kosovu se održavaju lokalni izbori, na kojima se biraju predsednici opština i odbornici skupština u 38 opština, među kojima je deset sa srpskom većinom. Glasačka mesta otvorena su u 7h i zatvaraju se u 19h. KoSSev javlja da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici izašla kolektivno na glasanje, i ovog puta. Odluku da ipak izađu na izbore doneli su juče, nakon konsultacija sa Aleksandrom Vučićem, iako su prethodno razmišljali o bojkotu.

Na severu KiM izbori su u senci dve bezbednosne i političke krize za kraće od mesec dana. Srbi će svoje predstavnike birati u skoro 20 opština, ali u deset mogu da računaju da će imati mogućnost upravljanja. U tih deset opština ukupno je 26 kandidata za predsednike opština, od čega 18 srpskih, a osam su predstavnici albanskih stranaka.

Centralna izborna komisija registrovala je ukupno 32 političke stranke, 34 građanske inicijative, jednu koaliciju i 23 nezavisna kandidata. Izbore prati 25.000 posmatrača, a pravo glasa ima 1.885.448 birača.

- Advertisement -

Goran Rakić je rekao da su sva biračka mesta otvorena na vreme i da glasanje protiče u najboljem redu.

– Građani opštine Severna Mitrovica su, kao što ste videli, jutros masovno krenuli ka biračkim centrima da iskoriste svoje biračko pravo i podrže svoje kandidate za gradonačelnika i odbornika – rekao je i pozvao građane koji još nisu izašli da u toku dana to učine, „naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera“.

Novinarima se obratio i Milan Radojević, kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, koji je rekao da izlaskom na ove izbore Srbi žele da odbrane svoje pravo na slovodu govora, kretanja, pravo na život.

- Advertisement -

Glasanje su obavili i Igor Simić, kao i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, i više desetina građana, navodi portal KoSSev.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti