2.6 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

JOVANJICA POLITIČKA SMETNJA: Milenkovića smenili da bi ga kaznili jer ne služi mafiji već narodu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

“Dokazi koje otkriva načelnik Milenković i njegov tim boraca protiv droge, postali su politička smetnja i zato bi, njegovo smenjivanje, kako se najavljuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države”, navodi pravni zastupnik načelnika beogradskog Odeljenja za narkotike, Zdenko Tomanović.

Zdenko Tomanović; FOTO: PrintscreenZdenko Tomanović; FOTO: Printscreen

On poručuje da je Milenković, rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Dušanom Mitićem i velikim brojem kolega,otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosih službi u slučaju „Jovanjica“ i da bi njegova smena bila bi osveta za hrabrost da primene zakone naše zemlje i štite pravni poredak.

- Advertisement -

– Кampanja onih koji nisu nadležni protiv postupanja onih koji su nadležni započela je kada je navode okrivljenog, iznete u TV intervjuu, koji je organizovao član parlamenta i funkcioner vladajuće partije, afirmisao državni vrh naše zemlje, najavljujući dolazak istine i spektakularno otkrivanje kriminalne organizacije u srcu države i državni udar kao motiv delovanja policijskih inspektora.

Iako nadželno tužilaštvo i sud postupaju u predmetu koji se temelji baš na radu načelnika Milenkovića i njegovog tima, nijedna pravosudna institucija nije ukazala nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze,vrednuju iskaze i komentarišupostupak te da je pravna kultura njihova obaveza – poručuje Tomanović.Slobodan Milenković Senta FOTO: Printscreen MUPSlobodan Milenković Senta FOTO: Printscreen MUP

Kako navodi Tomanović, nekadašnji advokat Slobodana Miloševića, time su stvoreni uslovi za pravno nekontrolisano ometanje pravde zbog političkog rizika koji nosi dalja primena zakona u slučaju „Jovanjica“.

- Advertisement -

– Pravo mora da bude iznad svih pa i iznad nosioca vlasti i vanistitucionalnih centara moći. Advokatska kancelarija Tomanović preduzeće sve zakonom predviđene mere radi zaštite prava našeg klijenta Slobodana Milenkovića – poručio je poznati advokat.

Podetimo, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao je predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića (Malog Sente) na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine.

Slobodan Milenković je sin Sente Milenkovića, koji je bio najpoznatiji srpski telohranitelj i policijski general, ali i desna ruka bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Slobodan Milenković je sproveo u delo hapšenje vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluvije zbog gajenja marihuane na tom gazdinstvu u Staroj Pazovi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti