Vučić otkriva podatke koje ne bi smeo ni da zna: Na televiziji saopštio ženi da joj je muž ubijen

Obavezno pročitajte

Ekskluzivne informacije iz važnih istraga, javnosti u Srbiji najčešće saopštava predsednik Aleksandar Vučić. Neretko uz iznošenje uznemirujućih detalja i najavljivanje događaja koji slede.

I sve to pre nego što su nadležne institucije kontaktirale porodice žrtava. Jedna od njih je Slavica Radovanović Ljepoja. Ona je na ročištu, održanom u utorak, rekla da je za smrt svog supruga saznala upravo od predsednika Srbije – tokom njegovog gostovanja u emisiji Hit tvit na televiziji Pink. Sagovornici N1 ukazuju da je time ugrožena nezavisnost tužilaštva, a informacije koje predsednik iznosi u javnost često ne bi trebalo ni da zna.

- Advertisement -

Milan Ljepoja je nestao sredinom decembra 2020. godine. Njega su pripadnici klana Veljka Belivuka namamili da iz Niša dođe u Beograd, nakon čega su ga odveli u kuću u Ritopeku gde su ga i ubili. To sve njegova supruga nije znala do februara naredne godine.

Tada je, kako je navela na sudu, od predsednika Aleksandra Vučića čula da je njen suprug ubijen. U 23 časa uveče joj je, kaže, izjavio saučešće preko nacionalne frekvencije rekavši da imaju njegov DNK. Narednog dana pozvala je Upravu kriminalističke policije.

Pitala sam kakav je to način da ja saznajem da je moj suprug ubijen od predsednika koji meni izjavljuje saučešće u 11 uveče, a da meni niko ništa nije javio i pitala sam ih da li imaju DNK. Oni su mi rekli da nemaju nikakav DNK još uvek i da je to možda Vučić iz nekog razloga rekao u ovom trenutku. Oni su mi tada ostavili nadu da je moj suprug i dalje živ i ja sam još nekoliko meseci živela u toj nadi, a onda sam shvatila da nije„, rekla je Slavica Radovanović Ljepoja.

Nije normalno da najviši državni zvaničnik, u ovom slučaju predsednik države, iznosi detalje iz istrage, najavljuje šta će se desiti, stavljajući tužilaštvo u drugi plan, ukazuje za N1 novinarka KRIK-a Milica Vojinović.

To je pokazatelj da tužilaštvo nije nezavisno, suštinski, u onome što radi, u istragama. Da tu istragu praktično kontrolišu visoki zvaničnici, pre svega predsednik Aleksandar Vučić, koji se pokazao u toliko slučajeva do sada u ulozi tužioca„, kaže ona.

Aleksandar Vučić je na taj način ponovo dokazao da je uzurpirao sve institucije u ovoj državi, uzurpirao je i policiju, i tužilaštvo, i sudstvo„, smatra advokat Nikola Lakić.

A neke od informacija koje iznosi ne bi trebalo kao predsednik ni da zna, ukazuje Lakić. Podseća da je, osim na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, fotografije i detalje iz istrage o zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka iznosio i na konferenciji za medije.

Neke fotografije koje je Aleksandar Vučić pokazao, tog dana, kada je održao tu famoznu konferenciju i traumatizovao čitavo društvo, nikada se nisu našle u optužnici protiv Belivuka i Miljkovića. Tih fotografija nema. I onda se postavlja veoma bitno pitanje – odakle Aleksandru Vučiću te fotografije? I zašto ih tužilaštvo, ako su one realne, istinite i tačne, nije uvrstilo u dokaze i dokazni postupak„, kaže Lakić.

„Ekskluzivne“ informacije iz istraga nadležnih institucija predsednik iznosi kada su u pitanju svi veći slučajevi kriminala i korupcije, podseća Vojinović.

Meni to jasno pokazuje da je on taj koji, na kraju, donosi glavnu odluku u svim tim slučajevima. Jer prosto je neverovatno da tužilaštvo čak ni ne reaguje kada se takve stvari dešavaju„, rekla je Vojinović.

Umesto da se porodicama žrtava pristupa sa posebnom pažnjom, one se na ovaj način dodatno traumatizuju, ukazuju sagovonici N1. Iza svega, veruju, stoji namera vlasti da događaje prikaže na način koji joj odgovara.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Projekat Jadar: Gde su nestali zapisnici Radne grupe

Zapisnici sastanka Radne grupe za projekat rudnika litijuma Jadar su, sudeći prema odgovoru Ministarstva rudarstva i energetike, nestali. „Obaveštavamo vas...

Još priča na sličnu temu