17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VUČIĆ: Frilenseri mogu da prete ali će porez da plate!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da frilenseri mogu da prete „rušenjem institucija i sajtova“ ali da će porez morati da plate.

Vučić: Frilenseri mogu da prete rušenjem institucija i sajtova, ali porez moraju da plate

Foto: FoNet Upitan za najavu protesta zaposlenih frilensera zbog obaveze plaćanja poreza na zarade i doprinose za prethodnih pet godina, Vučić je kazao da ne misli da su protesti „rešenje za bilo šta“ i dodao da je apelovao na Vladu Srbije da prihvati razgovore sa njima.  „Ima prostora da se razgovara o tome od kada da se plaća porez, a ne o tome da li će da se plati inače. Možete da upadate u skupštinu, da rušite institucije i sajtove, nema problema, ali za to sledi krivična odgovornost. Da ne platite porez, to ne može, porez ima da se plati„, rekao je Vučić. 

Na pitanje o radikalizaciji protesta, kaže da je to kao kada nekakvi levičarski fanatici iz Novog Sada najavljuju da će da ruše institucije i sajtove i sve drugo. „Nema problema, zato sledi krivična odgovornost i sve drugo, razgovor je mnogo pametniji i bolji izbor„, poručio je Vučić. 

- Advertisement -

Podsetimo, predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar poručio je danas da će oni izaći na proteste, blokirati gradove, institucije i oboriti im sajtove, ukoliko predstavnici nadležnih vlasti Srbije ne počnu pregovore s njima o oporezivanju najavljenom krajem prošle godine. Protest frilensera i drugih radnika na internetu zakazan je za subotu, 16. januar, u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti