32.9 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

VUČIĆ: Advokati nisu štrajkovali zbog naroda, već zbog sebe!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da razume nameru onih koji su predlagali autentično tumačenje tri zakona koji se tiču sporova građana i banaka i da njihova namera nije bila da se zaštite banke već država.
„Ne treba biti naročito pametan pa biti na strani naroda i reći banke su te koje uzimaju više profita. To nije uvek pametno ponašanje, ja sam se rukovodio nečim drugim“, rekao je Vučić u emisiji “Ćirilica” na TV Hepi.

On je naglasio da je namera bila da se zaštiti država, „da se zaštitimo od samovolje advokata, jer nisu oni danas štrajkovali zbog naroda već zbog sebe“.

„Tu najveću korist imaju advokati, a ne građani, odnosno običan narod, oni koji su najsiromašniji i to ljudi treba da znaju“, rekao je on.

- Advertisement -

Kaže da je razmislio i, pažljivo pogledao o čemu se radi i da nije mogao da dozvoli da oni koji predstavljaju stranku koju vodi stanu iza tog predloga, već ih je zamolio da pokušaju da pronađu druga rešenja.

„Ne zbog banaka ili advokata, već zato što bi u malom delu zbog toga bio oštećen običan narod“, ponovio je Vučić.

Govorili su, kako je rekao, da sam to uradio zbog straha od narodnog gneva…

- Advertisement -

„Ne bi bilo narodnog, već gneva advokata, a ja nisam naročito plašljiv kada su u pitanju advokati, jer sam uvek sam spreman da razgovaram sa njima i da im odgovorim”, dodao je Vučić.

Dodao je da ovde nije pitanje samo banaka, već i pitanje korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Podsetimo, danas je trebalo da bude održana sednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja na kojoj je trebalo da se usvoje autentična tumačenja tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama.

Do usvajanja autentičnih tumačenja tri zakona nije došlo jer je Vučić zamolio poslanike SNS da odustanu od njihovog usvajanja.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti