21.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

ČANAK PRIZIVA KRV I PRETI: Razvio komitsku zastavu u emisiji, ne dirajte Crnu Goru, biće rata!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izazvao je jutros skandal kad je na televiziji razvio komitsku zastavu.

– Ovo je komitska zastava koju sam dobio na Cetinju. To je zastava pod kojom su ljudi krenuli da brane čast i ponos Crne Gore kad je bila nasilno uvlačena da nestane u nekakvoj Velikoj Srbiji – rekao je u Jutarnjem programu TV Hepi.

Lider LSDV-a tvrdi da se danas u Crnoj Gori sa jedne strane nalaze srpske trobojke sa crnogorskim orlom, a sa druge strane komitske zastave.

- Advertisement -

– Znate šta to znači kad se nađu sa dve strane? Zato ne dirajte Crnu Goru i njeno jedinstvo jer inače će te zastave biti zastave zaraćenih strana – rekao je Čanak.

Zastava koju je jutros pokazao Čanak inače je standardni deo folklora pristalica nekadašnjih „zelenaša“ i ideje da je Srbija navodno okupirala Crnu Goru nakon Prvog svetskog rata. Može se videti na Badnji dan kada njome mašu učesnici takozvanog komitskog marša na Cetinju povodom godišnjice Božićne pobune.

Nenad Čanak se u poslednjih desetak dana, podsetimo, sastao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: