VLADIMIR PUTIN: Pojavljuje se novi, pravedniji i demokratičniji sistem

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je model globalizacije, koji su uglavnom kreirale zapadne zemlje radi ostvarivanja sopstvenih interesa, zastareo i da sada prolazi kroz duboku krizu.

Putin je, na međunarodnom forumu posvećenom sećanju na Jevgenija Primakova, rekao da je tema ovogodišnjeg foruma veoma relevantna – „Horizonti postglobalizacije“, preneo je Tass.

- Advertisement -

„Pojavljuje se novi, pravedniji i demokratičniji sistem međunarodnih odnosa koji će bolje odgovarati potrebama globalne većine“, naveo je Putin.

Putin je, međutim, rekao da grupa zemalja, koja je navikla da dominira na svetskoj sceni, neće, kako je naveo, „stati ni pred čim da sačuva svoj opadajući uticaj, koristeći direktnu ucenu i taktiku snažnog pritiska, dok će međunarodno pravo zameniti neka vrsta „poretka zasnovanog na pravilima“.

„Takva destabilizujuća politička linija pokrenula je i krizu u vezi sa Ukrajinom i tragičnu eskalaciju izraelsko-palestinskog sukoba“, naglasio je ruski predsednik.

Borelj: Za izlazak iz krize je potrebno više od četvorodnevnog…

Putin je napomenuo da na forumu, koji nosi ime značajnog državnika, diplomate i akademika Jevgenija Primakova, učesnici u sadržajnoj i slobodnoj debati temeljno analiziraju ključna međunarodna pitanja današnjice i procenjuju dugoročne trendove na regionalnom i globalnom nivou, rukovodeći se, kako je naveo, naučnim pristupom i objektivnim činjenicama.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu