Dačić: Milošević je simbol buđenja srpskog naroda, socijalisti su patriote

Obavezno pročitajte

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je SPS patriotska stranka, a nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević „simbol buđenja srpskog naroda“.

Smatramo da je najbolje rešenje za Srbiju: Vućić-predsednik, Dačić-premijer. Zato što je to garant političke stabilnosti, ekonomskog i socijalnog razvoja u kojem funkcionišu svi državni organi, a zaštita nacionalnih i državnih interesa je prioritet„, rekao je Dačić, prvi na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, koalicije SPS – Jediinstvene Srbije – Zelene Srbije. 

- Advertisement -

On je na predizbornom skupu u Užicu rekao da su politički ciljevi SPS – voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, saopštila je danas ta stranka.

Sa našim koalicionim partnerima, garantujemo zaštitu nacionalnih i državnih interesa. Naši stavovi su jasni: nema priznanja Kosova, nema učlanjenja Kosova u Ujedninjene nacije, nastavak politike povlačenja priznanja„, rekao je Dačić.

Dodao je da nema ni ulaska Srbije u Nato, jer je taj savez izvršio „zločinačku agresiju na našu zemlju“ i da se SPS zalaže za princip vojne neutralnosti.

Čuvaćemo Republiku Srpsku kao zenicu oka svoga, zato što je ona nastala herojskom borbom srpskog naroda i zalaganjem Miloševića za Dejtonski sporazum. Želimo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom jer su oni naši prijatelji„, poručio je Dačić.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu