Rusija se neće miriti sa tim da Zapad i dalje „skida kajmak“ i žive na račun drugih

Obavezno pročitajte

Rusija se neće miriti sa željom zapada da živi na račun drugih država, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na forumu „Primakovska čitanja“.

„Zapad svim silama pokušava da sačuva ostatke svoje dominacije, pribegavajući otvorenim neokolonijalnim metodama koje odbacuje većina sveta“, primetio je Lavrov.

- Advertisement -

„Cilj naših zapadnih kolega je jednostavan i istovremeno ciničan – da i dalje skidaju kajmak sa globalne politike, ekonomije, trgovine, da obezbeđuju sopstveno blagostanje na račun drugih“, dodao je on.

„Rusija, naravno, kao i velika većina zemalja u svetu, nije spremna i neće se miriti sa takvim planovima“, naglasio je Lavrov.

Tokom svog predsedavanja BRIKS-om, kako je objasnio ruski ministar, Moskva namerava da učini sve kako bi osigurala da asocijacija ojača svoju poziciju.

„Sledeće godine ćemo predsedavati (BRIKS-om) i učinićemo sve kako bi se osiguralo da BRIKS ojača svoju poziciju na međunarodnoj areni i da nastavi da igra sve značajniju ulogu u formiranju pravednog svetskog poretka“, rekao je on.

Forum „Primakovska čitanja“ je naučno-ekspertski forum posvećen međunarodnim odnosima i ekonomiji. Održava se od 2015. godine . Evgenije Primakov smatra se idejnim tvorcem moderne ruske spoljne politike.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu