TO JE JEDNA FAMILIJA: Crna Gora će povući priznanje Kosova!

Obavezno pročitajte


Crna Gora i povlačenje priznanja Kosova

Istoričar , doktor Aleksandar Raković ocenio je da će dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori prestati segregacija  Srba i da je sporazum koji su potpisali pobednici izbora „prelazno rešenje“. 

„Izbore u Crnoj Gori dobila je srpska opozicija zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi i litijama. Sporazum koji je potpisan predstavlja prelazno rešenje , mada po mom mišljenu u njemu nije trebalo isticati tačke kao što je prekid saradnje sa NATOm , jer to nije moguće ostvariti do 2037. godine. Trebalo bi se baviti temama koje su goruće“, ocenio je Raković u emisiji „Skeniranje“ u produkciji Helmkasta. 

- Advertisement -

On je dodao da očekuje da je ovo „korak ka ujedinjenju srpskih zemalja“ i da bi „kroz koji godinu stara trobojka Crne Gore trebalo da se zavijori na ulicama Beograda i Banja Luke na dan jedinstva srpskog naroda“. 

crn,

Raković je kazao da trenutna većina U Crnoj Gori „ne može u narednih godinu dana da povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije“, ali da očekuje da će se to dogoditi u narednih nekoliko godina.

Raković je kazao da je koalicija napravljena od tri različite strukture  i da kada takve strukture prave vladu morate da pravite „neprincipijelne kompromise i nađete minimum zajedničkih interesa“. On je ocenio da je sporazum mogao da bude mnogo bolji i da nije bilo potrebe da se neke tačke u njemu i nađu.

„Nedostaju dve tačke -zakon o veroispovesti i da će Crna Gora otopliti odnose sa susedima koji su neopravdano zaoštreni, a mi bi i sa takvom formulacijom shvatili da se to odnosi na Srbiju „, rekao je Raković.

Šta će se u narednom periodu dešavati u Crnoj Gori, kakvi će biti odnosi sa Srbijom i prema srpskom narodu, da li je ovo konačni kraj Mila Đukanovića  I DPS-a pogledajte u najnovijoj emisiji „Skeniranje“ u produkciji Helmkasta.

Autor i voditelj Olivera Milivojčević

Ostavite komentar

Najnovije objave

SERGEJ LAVROV: Rusija zna zašto se bori u Ukrajini – Rusi moraju biti oslobođeni

Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju radi zaštite Rusa i onih građana koji govore ruskim jezikom koje Ukrajina tlači kršeći...

Još priča na sličnu temu