31.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

ULAZIMO U RAT AKO NAPADNU RUSIJU: Lukašenko pripretio Zapadu – pohitaćemo u pomoć Moskvi, odakle god da krenu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko tokom u intervjuu za ruske medije.

– U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60-65 hiljada vojnika ućiće u rat. Prema odredbama sporazuma o Kolektivnoj bezbednosti i sporazuma o državnoj uniji, Zapad je u našoj zoni odgovornosti – izjavio je Lukašenko, prenosi TASS.

– Ako se dogodi takav napad sa zapada, severa ili juga, odmah ćemo pohitati u pomoć Rusiji – zaključio je beloruski predsednik.

- Advertisement -

LUKAŠENKO:Ne dam vlast antifi i stranim plaćenicima!

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da borbenu gotovost podigne na viši nivo u jedinicama koje kontrolišu zapadne granice Belorusije.

Nešto kasnije, 19. avgusta, beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin naredio je da se pogranična armijska oblast Grodno pojača taktičkim raketnim jedinicama, višecevnim raketnim baterijama, bespilotnim letelicama i protivvazdušnim raketnim sistemima.

- Advertisement -
Sourcenovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti