LUKAŠENKO:Ne dam vlast antifi i stranim plaćenicima!

Obavezno pročitajte

Lukašenko žestoko odgovrio!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da neće predati vlast, jer ga narod nije zbog toga birao.

„Želim da vam kažem kao čovek, da ne bismo imali neke nedorečenosti. Često mi se zamera da ‘se on neće odreći vlasti’. S pravom se zamera. Narod me nije izabrao zbog toga“, naglasio je beloruski lider prilikom predstavljanja novog državnog tužioca zemlje, Andreja Šveda, prenosi državna agencija Belta.

- Advertisement -

Lukašenko je dodao da se vlast ne daje da bi se uzela, bacila i dala.

„Sredinom 1990-ih ona se valjala u blatu, o nju su brisali noge. Mnogi od vas pamte taj period. I ne želim da se Belorusija vrati u to vreme. Stoga niko neće baciti vlast u blato, kako oni traže“, istakao je beloruski predsednik.

  

lukašenko

Protesti u Belorusiji

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe. 

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

SERGEJ LAVROV: Rusija zna zašto se bori u Ukrajini – Rusi moraju biti oslobođeni

Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju radi zaštite Rusa i onih građana koji govore ruskim jezikom koje Ukrajina tlači kršeći...

Još priča na sličnu temu