22 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

TUŽILAŠTVO MUTI VODU: Insprektor Dejan Jović nije ubijen, umro prirodnom smrću

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Povodom velikog interesovanja javnosti Više javno tužilaštvo u Beogradu obaveštava javnost da je Komisijskim veštačenjem doktora specijalista Instituta za sudsku medicinu zaključeno je da je smrt Dejana Jovića nastupila prirodnim putem, te da je nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog SARS-CoV-2 virusom (bolesti COVID-19) i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progesivnog pogoršanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja.

„U mišljenju veštaka se navodi da je „Smrtni ishod kod sada pok. Dejana Jovića nastupio je i pored svih mera intenzivnog lečeenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje. Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrt pok. Dejana Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom SARS-CoV-2.

- Advertisement -

Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečenje sada pok. Dejana Jovića, ustanovljeno je da su svi pojedinčcni nalazi medjusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je sada pok. Dejan Jović i preminuo.

Po prijemu mišljenja koje je potpisala Komisija veštaka koju su činili: dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista anestesiologu, reamimatologiju i intenzivnu terapiju, Više javno tužilaštvo u Beogradu će u najskorije vreme doneti odluku u vezi sa krivičnim prijavama podnetim u vezi sa smrću Dejana Jovića“, navodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Dejan Jović
Dejan Jović Foto: Facebook

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu postupalo je po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije, podnetoj 4. marta protiv više poznatih i NN lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP-a Republike Srbije Dejana Jovića.

- Advertisement -

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 i VJT je odmah dalo policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja i medicinske dokumentacije.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti