19.2 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

UHAPŠENO ČETVORICA SRBA ZBOG LABORATORIJE DROGE: Tzv. Kosovska policija upala u Zvečane

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tzv. Kosovska policija saopštila je da je u utorak oko 11.00 časova u zvečanskom selu Kamestak pretresena kuća u kojoj je otkrivena i uništena laboratorija za uzgajanje droge.

Unutra su zatečena četvorica osumnjičenih, trojica Srba, L.S. (1995), B.D. (1997) i M.A. (1966) i kosovski Srbin L.S. (1992), koji su uhapšeni.

- Advertisement -

„Prilikom kontrole unutar kuće; u prizemlju su se nalazile dve prostorije uređene sa osvetljenjem, ventilacijom i prostorija u kojoj su se, kako se sumnjalo, osušile i skoro bile spremne za prodaju narkotične biljke kanabisa. Na drugom spratu nalazila se prostorija sa sumnjivim biljkama kanabisa koje se takođe suše spremne za prodaju, tri sobe sa novim biljkama kanabisa, prostorija sa rasvetom i saksijama, prostorija u kojoj su samo sakupljene saksije i prostorija namenjena za skladište“, navodi se. od strane policije.

Zaplenjeno je 15 kilograma marihuane spremne za tržište, 808 sumnjivih biljaka kanabisa u sušenju spremne za tržište, 1531 nova biljka za koju se sumnja da je kanabis, 6 mobilnih telefona, 5 pari makaza, sistem ventila, 164 rasvetne lampe za gajenje, 124 za napajanje, 3000 saksija za uzgajanje.

„Do potpunog povlačenja dokaza, relevantne jedinice Policijske stanice Zvečan ostaju na lokaciji, dok je slučaj još u daljoj istrazi policije za borbu protiv droge Severna Mitrovica. U vezi sa slučajem, obavešten je pritvorski tužilac, po čijem nalogu se četvorica (4) osumnjičenih uhapšenih nakon davanja iskaza određuju u zadržavanje od 48 sati“, saopšteno je iz Policije.

- Advertisement -

Prema podacima Policije, vrednost zaplenjene droge na tržištu premašuje cifru od milion evra, dok oprema za uzgoj kanabisa premašuje cifru od 450 hiljada evra.

„Radi se o strukturiranoj kriminalnoj grupi koja je delovala u prometu opojnih droga u Republici Kosovo i Srbiji“, saopštila je policija.

Akciju je najavio i ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Sveča.

Sveča je u objavi na Fejsbuku napisao da je kosovska policija na licu mesta zaplenila 2000 stabljika kanabisa.

„Upravo je uništena sledeća laboratorija za uzgoj opojnih supstanci u opštini Zvečan. Do sada je od strane kosovske policije na licu mesta zaplenjeno preko 2.000 stabljika kanabisa, uhapšena su 3 državljana Srbije Srbije i 1 kosovski Srbin. „Nastavljamo pojačanim intenzitetom i beskompromisno da se borimo protiv svakog pojedinca ili grupe, bez razlike i svuda na Kosovu, koji nezakonitim radnjama ugrožavaju živote naših građana“, navodi se u Svečinoj objavi.

- Advertisement -
SourceKoha
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti