23 C
Belgrade
subota, 19 septembra, 2020

ŠAMAR VAKCINAŠIMA I SZO: TRAMP: Koronu ćemo lečiti krvnom plazmom

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Tramp i zvanično

Američki predsednik Donald Tramp obavestio je javnost na konferenciji za medije u Beloj kući da je Agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila korišćenje krvne plazme za lečenje zaraženih koronavirusom. Tramp je kazao da je reč o istorijskom poduhvatu koji će spasiti mnoge živote jer su rezultati pokazali da ovaj tretman smanjuje smrtnost za 35 posto.

“FDA je odborila korišćenje krvne plazme za lečenje zaraženih koronavirusom, reč je o moćnoj terapiji transfuzije antitela koja pomažu obolelima. Želim da se zahvalim svima koji su vredno radili na ovome. Ovo je poseban korak jer smo na njemu radili svi zajedno”, kazao je Tramp.

tramp,
- Advertisement -

Istakao je da je klinika Mejo dobila značajan novčani iznos za istraživanje delovanja krvne plazme i da se uskoro očekuju novi rezultati.

“Ovo je efektivna metoda u borbi protiv ove grozne bolesti. FDA je utvrdila da je lečenje sigurno i veoma efikasno. Molim sve Amerikance koji su se oporavili od koronavirusa da doniraju plazmu”, poručio je Tramp.

Ministar zdravlja Aleks Azer je kazao da je Amerika uradila više nego bilo koja zemlja na svetu kada je reč o lečenju koronavirusa, te da su delom zaslužni i rani napori Trampove administracije.

- Advertisement -

“Amerika kreće sa lečenjem ranije nego bilo koja zemlja u svetu. Ovo je obećavajući tretman. Predsednik Tramp se borio da Amerikanci dobiju najbolje lečenje. Podaci koje smo dobili govore da pacijenti koji dobiju plazmu tri dana nakon postavljanja dijagnoze imaju najveći benefit. Terapija je primenjena na više od 70.000 pacijenata pozitivnih na koronavirus, reč je o pacijentima ispod 80 godina koji nisu bili na respiratoru”, rekao je Azer.

Istakao je da svi sanjaju o leku koji će smanjiti smrtnost za 75 posto, ali da je i lečenje krvnom plazmom veliki napredak i važan korak u lečenju.

Komesar američke Agencije za hranu i lekove Stiven Han je rekao da je Tramp od početka tražio od FDA da rade danju i noću kako bi pronašli način za lečenje koronavirusa, te da se istraživanja nastavljaju.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

KISIĆEVA: Vakcinisala bih se!

Kisićeva o vakcinacijiEpidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević još jednom je ponovila da ne smatra kazne nužnim kako bi...

NESTOROVIĆ: Samo majmuni se seksaju neograničeno mnogo puta! Zaljubljeni ljudi su…

Nestorović o ljubavi i seksuZaljubljeni su kao zombiji, oni samo traže osobu u koju su se zaljubili. A...

PETAR BOŽOVIĆ: Trujete našu decu, nemoj da mi bre, se*r* više!

Božović o situaciji u društvuVaši su mediji, opametite se. Nemoj da mi, bre, s...š...

(VIDEO) MILO PRETI: Idemo u šumu i oružjem branimo Crnu Goru! Rat je…rat…!

Milo udario na SrbeNema razloga da u Crnoj Gori ne dođe do promene vlasti, rekao je crnogorski predsednik...

ŠAMAR GLOBALISTIMA I EU: Zajednica SUVERENIH država!

Država na prvom mestuPoslanik nemačkog Bundestaga iz partije „Alternativa za Nemačku“ Valdemar Gerdt predložio je da se napravi...