20.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

TIODOROVIĆ: Poslednji je čas da se zaoštri kontrola mera protiv korone!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemiije koronavirusa Branislav Tiodorović ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna i da je poslednji čas da se zaoštri kontrola mera protiv korone.

„Ne moramo još uvek da uvodimo mere u smislu zatvaranja određenih objekata, skraćivanja radnog vremena, mislim da smo daleko od toga“, rekao je Tiodorović za Blic i dodao da se zalaže za selektivan pristup kad je u pitanju rad objekata.

Dodao je da je kod škola taj selektivan pristup u radu postignut, i primenjuju se tri modela koja zavise od epidemiloške situacije, a zauzeo se i da to isto bude za rad u ugostiteljstvu, turizmu, invent industriji i ostalim oblastima.

- Advertisement -

„Lokalne samouprave treba da kontrolišu mere, putem komunalne inspekcije, komunalne milicije, uveliko treba kod stanovništva da sprovode nadzor i edukaciju – za korišćenje mera, da pokušaju da vrate u kontrolisano stanje“, rekao je Tiodorović.

On je rekao da se za festivale, skupove, pozorišta ili muzičke svečanosti postoji odborenje Kriznog štaba za borbu protiv korone, uz poštovanje protivepidemijskih mera i da se to „sprovodi uglavom dobro“.

„Ali zato, niko od organizatora koncerata estradnih umetnica i umetnika, niko nije tražio niti saglasnost, niti poštuje mere. To se organizuje sa neograničenim brojem gostiju i nikakve mere se ne koriste“, upozorio je Tiodorović i kao primer toga naveo „utakmicu od pre nekoliko dana“.

- Advertisement -
Source Beta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti