-2.7 C
Belgrade
nedelja, 23 januara, 2022

TERORISTI SPREMAJU ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! Nemačka naoružava Šiptare na Kosovu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nemačka naoružava Albance

Priština naručila od Berlina “heklere” i tenkove. Do sada su iskeširali 170 miliona evra za oružje i obuku “vojske”

- Advertisement -

Nemačka kancelarka Angela Merkel odobrila je isporuku naoružanja Šiptarima na Kosovu, kao i obuku njihove takozvane “vojske”, koja je formirana kršenjem svih međunarodnih sporazuma.

Priština je sa Berlinom uveliko u pregovorima u vezi sa novom isporukom pušaka G-36 (“Hekler i Koh”) i tenkova “leopard 2”. Osim toga, Šiptari žele da od Nemačke dobiju i topove i protivoklopne rakete! Priština je do sada platila Nemačkoj 170 miliona evra za oružje, opremu i obuku pripadnika takozvanih “kosovskih bezbednosnih snaga”.

Krše svoje zakone

Ove informacije objavio je portal “Sputnjik”, čiji novinari tvrde da su privremene vlasti u Prištini u višemesečnim pregovorima sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci oružja.

- Advertisement -

Da skandal bude veći, kako se naglašava, Nemačka naoružavanjem lažne države Kosovo krši sopstvene zakone jer se odredbom iz 1971. godine striktno zabranjuje izvoz oružja u zemlje koje nisu članice NATO.

Komentarišući ove navode, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da naoružavanje “vojske” koja po Rezoluciji 1244 ne sme da postoji predstavlja kršenje međunarodnog prava.
 Ovo je i gaženje zakona Nemačke, ali i jasna poruka Srbiji. Dati oružje šiptarskim teroristima čije vođe imaju haške optužnice za ratne zločine, a nadati se miru i stabilnosti regiona, jeste ili licemerje ili ludilo. Kada Nemačka pokazuje vojnu silu, ceo svet treba da se zabrine za svoju budućnost. Istorija se ponavlja – upozorava Vulin.

Šiptarski promoteri

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ocenjuje da je Nemačka u ovom trenutku bez premca vodeći advokat “Kosova” u ostvarenju njegovog punog uključivanja u međunarodnu zajednicu.
– Ako je do pre nekoliko godina Amerika bila najveći i najuticajniji promoter “Kosova”, onda je to sada bez sumnje Nemačka. Ukoliko se budu obistinile najave o prodaji nemačkog oružja Prištini, to će biti nedozvoljeni korak ka formiranju “vojske Kosova”. Ovakva pozicija Berlina kosi se sa interesima Srbije. Naša država i predsednik Vučić imaju veoma težak zadatak da se izbore za maksimum u vezi sa kosovskom krizom. Međutim, naša pregovaračka pozicija je stabilna i očekujem da će veliki deo međunarodnih aktera morati da uzme u obzir i naše interese, bez obzira na sve ofanzivnije stajanje Nemačke na stranu Prištine – zaključuje Dragaš.

Na Kosovu 250.000 komada ilegalnog naoružanja


Prema podacima od prošle godine, na Kosovu i Metohiji postoji oko 250.000 komada ilegalnog oružja. Među tim naoružanjem pronađeni su čak i ručni minobacači, ali i nemačke automatske puške “hekler i koh”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti