1.5 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

OGLASIO SE RUSKI AMBASADOR: Srpska vlast ponovo u konfliktu sa svetskim silama?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vlast u konfliktu sa svetskim silama

Ako je sudeći po današnjoj izjavi predsednice Vlade Ane Brnabić, da su navodi AFP-a bezočna laž, izgleda da je Srbija, posle Nemačke, u konfliktu i sa Francuskom! A na početku sukoba sa Rusijom.

Francuska agencija AFP je došla do kopije bolničkog izveštaja Ljubiše Đurića u kojem piše da nije bilo slobodnih mesta na respiratoru, te da su navodi njegov sina, Petra, tačni.

- Advertisement -

Međutim, predsednica Vlade Ana Brnabić je na današnjoj konferenciji za novinare, u „Vučićevskom maniru“ -kad neko ne misli kao on, kazala da neće dozvoliti da se o Srbiji „laže“ i da se zemlja „unižava“ iz, kako je navela, političkih razloga.Ana Brnabić FOTO: ATA Images/Antonio AhelAna Brnabić FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Brnabićki nije jasno ni zašto taj tekst dolazi od francuske novinske agencije, kao ni zašto se agencija „tog kalibra“ bavi jednim slučajem u „malenoj Srbiji“.Petar Đurić FOTO: DirektnoPetar Đurić FOTO: Direktno

Javnost se ne može načuditi zbog čega niko od nadležnih nije istražio slučaj oca Petra Đurića, nego su ga odmah odbacili, a njega javno prozvali, kao ni zašto nisu dati nikakvi konkretni podaci o ovom slučaju.

- Advertisement -

Koliko je vredan jedan život u Srbiji? Zbog čega država odbija da prihvati činjenicu da su izgubili poverenje građana?

Postavlja se i pitanje zbog čega se medij jedne velike zemlje, kao što je Francuska, interesuje za broj umrlih od kovid-19 u Srbiji?

O današnjoj izjavi predsednice Vlade na društvenoj mreži Tviter oglasio se i glavni urednik Bete, Dragan Janjić.

– Evrope i Amerike huškaju medije da pišu protiv nas jer smo daleko uspešniji od njih. Ne vidim drugo objašnjenje – napisao je ironično.

Ovo nije prvi slučaj da predstavnici Srbije negiraju i omalovažavaju navode stranih medija.

Nemci su proteklih nedelja više puta iznosili činjenice o političkoj situaciji u Srbiji, ocenivši u velikom broju tekstova, da u Srbiji vlada autokratija i diktatura.

Da smo „zaratili“ i sa Nemačkom, indirektno je potvrdio i ministar odbrane Aleksandar Vulin rekavši da „Beograd više ne vidi zaštitnika u Berlinu“ za tekst koji je pre dva dana objavio portal „Sputnjik“, a u kojem se ističe da vlasti u Prištini mesecima pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova.

– Naoružati vojsku koja po Rezoluciji 1244 ne sme da postoji je kršenje međunarodnog prava, gaženje zakona Nemačke ali i poruka Srbiji – rekao je juče ministar Aleksandar Vulin i dodao:

– Dati oružje šiptarskim teroristima, čije vođe imaju haške optužnice za ratne zločine a nadati se miru i stabilnosti regiona je ili licemerje ili ludilo. Kada Nemačka pokazuje vojnu silu ceo svet treba da se zabrine za svoju budućnost. Istorija se ponavlja.Današnja naslovnica Srpskog telegrafaDanašnja naslovnica Srpskog telegrafa

Pored Nemačke i Francuske, Srbija je uspela da dođe u konflikt i sa Rusijom, a o tome govori današnja naslovna strana tabloida „Srpski telegraf“, koji kontroliše Aleksandar Vučić, a na kojoj piše „Duboka država Rusije ruši Vučića iza Putinovih leđa“.

O ovome se na Tviteru oglasio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Harčenko.

– Hteo bih da se ovim putem obratim uredništvu lista „Srpski telegraf“. Bili smo neprijatno iznenađeni i revoltirani tekstom sa prve strane koji bez ijednoj dokaza pokušava da promoviše neverovatnu izmišljotinu o „dubokoj državi Rusije“.

Na njegov komentar nadovezao se i analitičar Đorđe Vukadinović koji je napisao da smo „i mi pomalo iznenađeni vašom iznenađenošću“.

– Nju ćemo ovaj put smatrati izazom diplomatskih manira i takta, a ne posledicom slabe informisanosti o aktuelnim medijskim i političkim prilikama u Srbiji.

Francuska, Rusija, Nemačka… Ko je sledeći?

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti