7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

TATA BRNABIĆ OPET LAŽE: Izmislila da je vakcinisano 50 odsto punoletnih!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

S obzirom na to da je diplomirala na sumnjivom Northwood University koji je u Americi rangiran na 960. mestu, a na Šangajskoj listi koja rangira najbolje svetske univerzitete čak i ne postoji, otvara se dilema da li Ana Brnabić ne zna ni osnove matematike ili namerno obmanjuje javnost – tek danas je iznela skandaloznu neistinu da je u Srbiji sa dve doze vakcinisano 50 odsto punoletnog stanovništva a sve međunarodne instistucije i mediji koji prate vakcinaciju u celom svetu objavljuju da je u Srbiji vakcinisano samo 39-40% od onih koji napunili 18 godina.FOTO: Covidvax.live/PrintscreenFOTO: Covidvax.live/Printscreen

Sa ovim rezultatom smo među najlošijima u Evropi, vakcinacija je gotovo stala, poslednjih mesec dana se na dnevnom nivou vakciniše samo 6.500-7.000 ljudi, što znači da nam je sa ovim tempom potrebno još čak tri meseca da bi smo dostigli 50% vakcinisanih što ponovo nije dovoljno da budemi ni blizu kolektivnog imuniteta.

Da pređemo na konkretne brojeve. Ana Brnabić na svim medijima rastrubila je da je u Srbiji sa dve doze vakcinisano 2 705.458 ljudi i da je to 50,1% od ukupnog broja punoletnih građana. Većina đaka u osnovnoj školi zna da u Srbiji ima nešto preko 6.700.000 punoletnih a taj podatak lako je proverljiv na internetu iz svih zvaničnih izvora uključujući i birački spisak. Kada se sa ova dva broja, izvrši prosta matematička operacija deljenja, što je za Brnabićevu ili viša matematika ili svesno laže – DOĐE SE DO PODATKA DA JE U SRBIJI VAKCINISANO SAMO 40.1% PUNOLETNIH.FOTO: Bloomberg/PrintscreenFOTO: Bloomberg/Printscreen

- Advertisement -

Da vidimo koje podatke objavljuju međunarodne institucije i mediji koji iz minut u minut objavljuju podatke o vakcinaciji u svim zemljama sveta i naravno koriste isključivo zvanične izvore.

Covidvax objavljuje da je u Srbiji sa obe doze vakcinisano 39.86% punoletnih, New york times 39%, Bloomberg 38.9%, Financial times 39%, Worldmeterdata 39.8%. Ceo svet ima iste podatke i zna da računa, samo Brnabićeva ima neku svoju matematiku.

S obzirom na to da je izgovorila neistinu koja se tiče svih građana, Brnabićeva treba da se izvini javnosti i da kaže da na „čuvenom“ Northwood university predmet matematika ne postoji pa je pogrešila u operaciji deljenja, a ako zna da računa onda ima obavezu da objavi zašto je ovako masno slagala.

- Advertisement -

Ovakav primer obmanjivanja javnosti o epidemiji svakako je jedinstven u svetu.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti