TALIBANI ISPRANGIJALI CNN NOVINARKU: U Ameriku pa sprovodi demokratiju! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Novinarka CNN, Klarisa Vard, dospela je pre nekoliko dana na sve naslovne strane zbog drastične transformacije koju je napravila u svom izgledu nakon što su Talibani ušli u Kabul i preuzeli Avganistan.

CNN novinarka je nastavila da izveštava sa ulica haotičnog Kabula, samo sada u burki, ali bez prekrivanja lica, a u današnjem snimku je pokazan neprijatni incident koji joj se dogodio.

Dok je sa svojom ekipom snimala grad i uzimala izjave, jedan vidno uznemireni Taliban je udario kundakom automatske puške, a onda joj je rekao da mora da pokrije i lice burkom, a potom odbio da razgovara sa njom, i nastavio da ih prati dalje niz ulicu.

- Advertisement -

Sve vreme dok su išli, Avganistanci su joj prilazili tražeći pomoć i pokazivali joj dokumenta, moleći za savet kako da uđu na aerodrom. Svi ti muškarci su radili kao prevodioci u stranim bazama, a sada su prepušteni na milost i nemilost Talibana, a strah se jasno mogao videti na njihovim licima.

– Svi su pod adrenalinom, Talibani posebno – rekla je CNN novinarka Klarisa.

U jednom trenutku su ih talibani s otkočenim puškama opkolili, a kako je Klarisa rekla, situacija je bila izuzetno opasna i mogla da je da pođe po zlu, da nekako nisu uspeli da im potvrde da imaju dozvolu da snimaju i rade na ulicama.

Nakon toga su brzo požurili ka svom kombiju da se sklone, a sve vreme tokom izveštavanja se mogu čuti pucnji na koje se novinarka trzala.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Eksplozije u selima Kosovskog Pomoravlja pritisak na Srbe

Pritisak na kosovske Srbe se nastavlja i samo preko noći u selu Ranilug bačene su tri ručne bombe u...

Još priča na sličnu temu