Priveden deda dečačića, koji je umro čekajući lek (FOTO)

Obavezno pročitajte

Deda dečaka Lava Popovića (2) koji je danas preminuo čekajući eksperimentalni lek, priveden je u policiju jer je u očaju ispisao grafite na zidu bolnice u Novom Sadu.

Da je deda hrabrog anđela priveden Čuvarima vatre javio je dečakov otac, Nemanja Popović, koji je  štrajkovao glađu, kako bi skrenuo pažnju na nesreću sa kojom se porodica susreće.

– Oprhvan bolnom vešću Lavov deda je u teškom stanju i revoltu ispisao grafite u kojima je okrivio lekare za smrt svog unuka, nakon čega je priveden u policijsku stanicu, javlja nam Nemanja Popović, Lavov otac – objavljeno je na Fejbuk nalogu Čuvara vatre.

- Advertisement -

Preminuo dečak, čiji je otac štrajkovao glađu moleći za lek sinu

Očajni otac Nemanja Popović, koji je u četvrtak i petak štrajkovao glađu ispred ministarstva je zatražio da se njegovom sinu, koji ne u kritičnom stanju odobri terapija THC-om, kanabinoidom koji je u Srbiji ilegalan.

Dečak se nalazio na intenzivnoj nezi u bolnici u Novom Sadu i na respiratoru je bio preko 20 dana. Zbog pandemije koronavirusa otac dete nije video od kada je primljeno u bolnicu pre dva meseca.

Otac štrajkuje glađu da dete dobije lek koji će mu umanjiti bol

Dečakov otac je ranije u potresnoj izjavi za N1 naveo, da bi terapija pomogla detetu i olakšala bolest, ali da lekari ne pristaju na primenjivanje iste ukoliko, kako kaže, lek nema etiketu – odnosno da je registrovan u Srbiji.

Lav je umro u danu kada se očekivao sporazum između ministara zdravlja Severne Makedonije sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, a koji bi omogućio da taj lek stigne u našu zemlju i da bude zvanično registrovan.

20 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Nema veze s projektom, ali u njega verujemo“: Rio Tinto o rušenju kuća u Nedeljicama

U protestima će svakako učestvovati ekološki aktivisti koji su juče u Gornjim Nedeljicama blokirali bagere Rio Tinta, ne dajući...

Još priča na sličnu temu