3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

SRBIJA IZUMIRE: Cena struje za preduzeća skače 100 odsto!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Socijalno-ekonomski savet (SES) Srbije prihvatio je danas inicijativu privrede za kontrolisano povećanje cene električne energije za preduzeća, objavila je Unija poslodavaca Srbije.

EPS FOTO: Milica VučkovićEPS FOTO: Milica Vučković

– Privredni subjekti uglavnom imaju zaključene ugovore sa Elektroprivredom Srbije do kraja ove godine, a nekima je ugovor već istekao i struju plaćaju po novim cenama. Poskupljenje je drastično, ide i preko 100 odsto i odgovorno tvrdim da je to skok troškova koji dobar deo preduzeća neće moći da izdrži – rekao je predsedavajući SES-a Miloš Nenezić.

- Advertisement -

On je dodao da to nije problem samo za privredu, već da vodi ka spirali koja će se preneti na celo društvo, jer sledi skok cena proizvoda i ugrožavanje životnog standarda stanovništva.

– Neophodno je da država reaguje brzo i efikasno, kao što je reagovala i tokom pandemije, kako ne bismo urušili stabilnost koju smo uz puno truda gradili poslednjih godina – kazao je Nenezić.

Najavljeno je i skoro održavanje vanredne sednice SES-a, upravo zbog najavljenog skoka cene električne energije, kao i zbog još dve incijative: da se smanji akciza na gorivo za preduzeća koja se bave transportom i da se o promeni minimalne cene rada razgovara dva puta godišnje, a ne jedanput kao do sada.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti