SPREMA HAOS: Kurti menja granice na Balkanu!

Obavezno pročitajte

Kurti i nove granice

Balkanski savez objedinio bi sve države koje strahuju od Beograda, a za predvodnika ove alijanse kandiduje se Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje i doskorašnji premijer takozvane države Kosovo.

– Albancima je potreban balkanski savez da bi se održao mir i da bi se uravnotežila Srbija – zaključuje partija.

Pozivajući se na izbore u Crnoj Gori i pobedu stranka koje žele dobre odnose sa Srbijom, Kurtijevi sledbenici navode da će posle tih izbora suživot u Crnoj Gori biti nemoguć.

– Početkom 20. veka carska Rusija je ciljala na balkanski savez protiv Austrougarske i Osmanijske imperije. Ove dve imperije više ne postoje. Albanci su se u to vreme najviše opirali i organizovali najviše pobuna. Vek kasnije nam je takođe potreban balkanski savez, ali ovog puta pred srpskom hegemonijom i ruskim imperijalizmom. Mi Albanci smo u centru, a na jednoj strani imamo Hrvate, a na drugoj Bugare. Zajedno sa njima, ali i sa Sarajevom, Podgoricom i zvaničnim Skopljem možda ćemo morati da stvorimo savez, kako bismo održali mir, pobedili u Evropi i ojačali NATO – poručuju iz Samoopredeljenja.

kurti,

Profesor političkih nauka Srđan Perišić ističe da ova ideja nije Kurtijeva ni kosovskih Albanaca, već da iz nje stoji NATO i neke moćne zemlje EU.

– Ukoliko bi na američkim predsedničkim izborima pobedio demokrata Džozef Bajden, a sa njim i “duboka država”, savez o kojem govori Kurti imao bi podršku Vašingtona. Zajednički cilj svih pomenutih strana i država jeste rasparčavanje srpskih država u regionu. Strahuju od jačanja srpskog faktora od srpske sloge i dobrih odnosa među državama u kojim žive Srbi – navodi Perišić.

Dodaje da nije slučajno što je Kurti, koji uživa podršku nekih ključnih država EU, dobio zadatak da najavi ovaj savez.

Sourcerepublika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: