Šojgu: Uzvraćamo – pojačani napadi na ukrajinske vojne objekte zbog terorističkih akata u Rusiji

Obavezno pročitajte

Kijevski režim se zbog neuspele kontraofanzive usredsredio na izvršavanje terorističkih akata na civilnu infrastrukturu u Rusiji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Usled neuspele takozvane ‘kontraofanzive’ kijevski režim se uz podršku zapadnih sponzora koncentrisao na izvršavanje terorističkih akata protiv civilne infrastrukture u gradovima i naseljima Ruske Federacije“, rekao je Šojgu na tematskom sastanku sa rukovodećim sastavom Oružanih snaga Rusije.

- Advertisement -

On je dodao da su, u vezi sa terorističkim aktima na ruskoj teritoriji, Oružane snage Rusije višestruko povećale intenzitet napada na ukrajinske vojne objekte, uključujući one koji su obezbeđivali te terorističke akte.

Ministar je takođe naglasio da su, uzimajući u obzir tekuće okolnosti, usvojene dodatne mere za povećanje zaštite civilne infrastrukture Rusije od napada iz vazduha i sa mora.

Prethodno, Šojgu je izjavio da ruske snage vode aktivna dejstva u svim pravcima vođenja specijalne vojne operacije, fokusirajući se na slabljenje borbenih sposobnosti neprijatelja.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu