Vučić: Amerikanci imaju dve opcije u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi bilo bolje da prestane sukob u Ukrajini što pre, te da se nada da će biti bolje zbog predsedničkih izbora u Americi sledeće godine.

„Oni imaju dve opcije, mislim na demokrate, jedna opcija je da pokušaju da napadaju Trampa kroz to da su veće patriote, kroz pomoć i podršku Ukrajini – što nisam siguran da će im doneti pobedu. A druga opcija je da prekinu rat, da se predstave kao ti koji su doneli mir i ceo svet bi ih slavio u tom slučaju. Ali bi to bio najveći bum u istoriji, najveći skok u istoriji“, kaže Vučić prilikom obilaska Priboja.

- Advertisement -

On je naveo da bi mesec dana posle završetka rata u Ukrajini, bilo kakvog primirja, procvetao svet.

„Kada bi prestao ovaj rat u Ukrajini, sve bismo rešili odmah i lako, a ovako uvek moramo da se spremao i da budemo spremni na teže stanje i krizu i da čuvamo u rezervama i da brinemo o tome koliko imamo od goriva do hrane, i ne možemo da se opustimo nijednog minuta“, rekao je Vučić.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu