Šojgu upozorio: U blizini granica Rusije i Belorusije raspoređeno 360.000 vojnika

Obavezno pročitajte

Višestruko su povećane pretnje ruskoj vojnoj bezbednosti, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Između ostalog, u blizini granica Rusije i Belorusije nalazi se 360.000 vojnika.

„Pretnje vojnoj bezbednosti Ruske Federacije su se višestruko povećale na zapadnim i severozapadnim strateškim pravcima“, rekao je on na sednici kolegijuma Ministarstva odbrane.

- Advertisement -

Ulazak Finske u NATO, a potencijalno i Švedske, šef ruskog resora odbrane nazvao je destabilizujućim faktorom. On je naveo da se sada dužina kopnene granice između Rusije i članica Severnoatlantske alijanse skoro udvostručila.

Ministar je ukazao na mogućnost raspoređivanja vojnih kontingenata i udarnog naoružanja u Finskoj, sposobnog da pogodi objekte na severozapadu zemlje na značajnoj dubini.

Šojgu je obavestio kolegijum da je u zemljama istočne Evrope, u neposrednoj blizini granica Rusije i Belorusije skupljena grupa od 360.000 vojnika.

„Sa oružanim snagama istočnoevropskih zemalja, oko trista šezdeset hiljada vojnika, osam hiljada oklopnih vozila, šest hiljada artiljerijskih sistema i minobacača, šest stotina pedeset aviona i helikoptera raspoređeno je u neposrednoj blizini granica Savezne države (Rusije i Belorusije). Broj formacija neregionalnih država severnoatlantskog bloka povećan je 2,5 puta od februara prošle godine i premašio je 30.000 ljudi“, istakao je ruski ministar.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu