Šojgu: Potreban nam je vatreni poraz Ukrajine, preventivno, u zoni „Centar”

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je prilikom provere isturenog komandnog mesta grupe snaga „Centar” u zoni specijalne vojne operacije istakao potrebu nanošenja efikasnog preventivnog vatrenog poraza neprijatelju prilikom njegovog potiskivanja sa položaja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Ove mere će osigurati maksimalnu bezbednost života i zdravlja ruskih vojnika, prenosi Interfaks. Navodi se da je Šojgu saslušao izveštaj komandanta grupe general-potpukovnika Andreja Mordvičeva o trenutnoj situaciji, prirodi neprijateljskih dejstava i izvršavanju borbenih zadataka ruskih trupa.

- Advertisement -

„Sergej Šojgu je zahvalio komandi i osoblju grupe snaga na izvođenju uspešnih ofanzivnih operacija na Krasnolimanskom pravcu i zauzimanju povoljnijih položaja naših trupa”, navedeno je u saopštenju. Dodaje se da je Šojguu pokazano zaplenjeno švedsko borbeno vozilo pešadije CV-90, koje su napustili ukrajinski vojnici dok su se povlačili, nakon što je vozilo pogođeno ručnim protivtenkovskim bacačem granata RPG-7, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu