SINIŠA MALI: Nismo se povukli pred siledžijama, biće većih plata, penzija, isplate pomoći

Obavezno pročitajte

Tokom prethodna dva dana u Skupštini Srbije smo uspeli da se izborimo za povećanje plata, penzija, isplatu pomoći majkama, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

„Izdržali smo, nismo dozvolili da nas bilo ko blokira. Građani su imali priliku da vide koliko je opoziciji stalo do njih“, rekao je Mali gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi, a upitan da prokomentariše dešavanja u Parlamentu u kome je trebalo da se vodi rasprava o rebalansu budžeta za 2023. godinu i setu zakona.

- Advertisement -

Kako je rekao Mali, zakoni koji su bili na dnevnom redu su važni za građane Srbije, ali su umesto rasprave o njima videli kako se ponašaju predstavnici opozicije.

„Ta slika kako lome, kako se ponašaju, neki građani Srbije za njih su glasali, a oni ih tako predstavljaju. Na dnevnom redu je bio rebalans budžeta u kome smo planirali, a s obzirom na višak novca, i povećanje plata, penzija, jednokratnu isplatu majkama i očevima, povećane subvencije poljoprivrednicima. Oni su bili protiv toga“, rekao je Mali.

On je poručio penzionerima da su predstavnici opozicije bili i protiv povećanja penzija.

„Pokušali su to da blokiraju ali to im nije uspelo“, rekao je Mali.

On je dodao da je skoro milion dece prijavljeno za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, te poručio i majkama da je ponašanje u Skupštini poruka i njima da su  protiv toga ali da nisu uspeli ni to da spreče.

„Dragi prosvetari, medicinske sestre, negovateljice – Ćuta, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović su bili protiv vaših većih plata. Poštovani poljoprivrednici, opozicija je bila i protiv vaših većih subvencija. To govori o njihovoj politici i nebrizi za građane Srbije“, rekao je Mali.

On je istakao da se nisu povukli pred siledžijama ali da je slika onakvog srpskog Parlamenta je otišla u svet.

„Ne razumem da se neko bori protiv nečeg što je dobro za građane“, zaključio je Mali.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu