Podignuta optužnica protiv inspektora Isakova na dan kada je svedočio o Jovanjici

Obavezno pročitajte

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu optužni predlog protiv Milana Isakova, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Iz Tužilaštva su novinarima rekli da je optužni akt sačinjen 4. Septembra. Interesantno je da optužni predlog nije podnela postupajuća tužiteljka Jelena Stevančević, koja je na godišnjem odmoru, što nije u praksi Tužilaštva osim u hitnim slučajevima, kada je reč o pritvorskim predmetima.

- Advertisement -

Tužilac koji je sačinio optužni akt je za nekoliko dana morao da se upozna sa celim predmetom, na kome je tužiteljka Stevančević radila skoro godinu dana.

Tako se informacija o optužnom aktu protiv Isakova pojavila u javnosti odmah nakon njegovog svedočenja pred specijalnim sudom u slučaju Jovanjica.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela krivična dela – zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo . teška telesna povreda.

„Postoji opravdana sumnja da su Milan I, Miloš K. i Miloš V. 28. septembra 2022. godine oko 23 časa po prethodnom dogovoru izmedju Milana I. i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B. H. i M. M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali“, navodi VJT u saopštenju.

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeći Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se „ne zajebavaju sa njim“.

B. H. mu je, kako se navodi, nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu.

„Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike ‘Policija, ruke na krov, dajte lične karte!’“, navodi se.

Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu.

Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na „pet godinica“ u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takodje je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve…navedeno je u saopštenju VJT.

Nakon toga, Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo još 18.000 dinara.

Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B. H. „u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu“, dodaje se u saopštenju.

Podsećamo da je krajem oktobra prošle godine, Sektor unutrašnje kontrole MUP, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsio je dva inspektora Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije.

Kako je tada saopšteno, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike Odeljenja za borbu protiv droga u Beogradu, M. I. (33) i M. К. (35), zbog sumnje da su u saizvršilaštvu zloupotrebili službeni položaj i maltretirali dva muškarca koji su od njih iznajmljivali nargile.

Nakon saslušanja odrešen im je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su sa još jednim, za sada nepoznatim, policijskim službenikom, 28. septembra ove godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora i sebi pribavili korist, i zato što su pretukli dvojicu mladića i naneli im teške telesne povrede.

Podsećamo i da je Isakov danas svedočio u postupku za „Jovanjicu“.

„Ja sam proveo 30 dana u pritvoru Centralnog zatvora sa kriminalcima koje smo mi hapsili, a sve zbog toga što sam učetvovao u hapšenju i pružao podršku (smenjenom načelniku Četvrtog odeljenja beogradske policije) Slobodanu Milenkoviću“, rekao je na početku obraćanja Isakov.

Kazao je i da su oni uhvatili državu u kriminalu i da nisu očekivali u kojoj su meri državne strukture upatljane u ovaj slučaj.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu