Šef Odeljenja za narkotike testiran na poligrafu

Nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa slučajem „Jovanjica“, tvrdi Slobodan Milenković, načelnik odeljenja koje je vodilo istragu

Obavezno pročitajte

Slobodana Milenkovića, načelnika Četvrtog odeljenja Policijske uprave za grad Beograd (Odeljenje za borbu protiv droga) i sina nekadašnjeg telohranitelja Slobodana Miloševića, nedavno je poligrafski ispitao Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, potvrdio je za naš list sagovornik iz policije blizak istrazi.

Na društvenim mrežama i pojedinim medijima u četvrtak se pojavila informacija da je Milenković uhapšen, ali je iz MUP-a istog dana po podne stiglo saopštenje u kome je to demantovano.

- Advertisement -

Kako „Politika” nezvanično saznaje, Milenković je saslušan u vezi sa događajem od 29. decembra, kada je na uglu Kursuline i Makenzijeve ulice u Beogradu, hicima iz vatrenog oružja ranjen S. D. Tada je najpre objavljeno da je povređen policajac, da bi ubrzo MUP to demantovao.

Prema istim informacijama, na mestu na kojem se odigrala pucnjava trebalo je da se izvrši primopredaja droge koju je organizovala policija, kako bi uhapsila jednog od većih narko-dilera u Srbiji.

Međutim, kada je došao na dogovoreno mesto, diler koji je trebalo da preuzme narkotike, shvatio je da je reč o nameštaljci i, da bi izbegao hapšenje, pucao je u S. D,  policijskog saradnika, koji je trebalo da mu proda drogu. Iako povređen, S. D. je uzvratio vatru, ali nije uspeo da pogodi pucača. Prema nezvaničnim informacija, ranjeni S. D. nije ni znao kako izgleda čovek koji dolazi na primopredaju jer su se dogovarali putem kriptovanih telefona (telefoni sa najvišim nivoom bezbednosti od prisluškivanja).

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, droga čija je primopredaja trebalo da bude izvršena, nalazila se u džipu koji je posle pucnjave pomeren. S obzirom na to da je tokom akcije došlo do pucnjave, inspektori koji su angažovani da obave uviđaj posumnjali su da je automobil pomeran i da su neki dokazi prikriveni. Upravo sumnja da je vozilo pomerano pre uviđaja, prema nezvaničnim informacijama, bila je povod da načelnik Četvrtog odeljenja UKP-a PU za grad Beograd bude podvrgnut poligrafskom testiranju, koje je, kako nezvanično saznajemo prošao (detektor laži je pokazao da govori istinu).

Ime Slobodana Milenkovića u javnosti je počelo da se pojavljuje krajem novembra prošle godine, pošto se saznalo da je on uhapsio vlasnika kompanije „Jovanjica” Predraga Koluviju, na čijem je poljoprivrednom dobru policija zaplenila gotovo 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone te droge u sirovom stanju.

U javnosti se sada spekuliše da je Slobodan Milenković bio na poligrafu baš dok je istraga oko „Jovanjice” u toku i da bi to navodno moglo da se shvati kao neki vid pritiska na inspektora koji je otkrio jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

Milenković se juče obratio javnosti putem Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije ali se uopšte nije osvrnuo na poligrafsko testiranje, već je govorio o slučaju „Jovanjica”.

„Zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija želim da upoznam javnost sa slučajem ’Jovanjica’. Kompletnom akcijom lično sam rukovodio, a u akciji je učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP-a, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga. Kompletno postupanje policijskih službenika bilo je zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva. Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, želim da upoznam javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito. Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije”, izjavio je Milenković.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneo je, 9. decembra 2019. krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja „Jovanjica”. Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da su on i njegov brat spremni da idu na poligraf da bi dokazali da nisu bili u kontaktu sa vlasnikom poljoprivrednog dobra „Jovanjica”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu