RUSKA VOJNA INDUSTRIJA RADI 24 ČASA: Proizvodnja povećana i deset puta

Obavezno pročitajte

Proizvodnja dronova-kamikaza „lancet“, „kub“, kao i dronova „tahion“ i „granat“ biće višestruko povećana zbog proširenja proizvodnih kapaciteta, rekao je novinarima Bekhan Ozdojev, industrijski direktor za naoružanje, municiju i specijalnu hemiju državne korporacije Rosteh.

„Prošireni su proizvodni kapaciteti bespilotnih letelica, zbog čega će se proizvodnja modela „kub“, „lancet“, „granat“, „tahion“ i drugih višestruko povećati“, rekao je on.

- Advertisement -

Ozdojev je takođe podsetio na planove da se udvostruči proizvodnja raketa „kitolov“, „strela“, „vihr“, kao i protivvazdušnih raketa 9M333.

Najveći rast proizvodnje u okviru realizacije državnih nabavki zabaležili su tenkovi i borbena vozila na njihovoj bazi, višecevni raketni sistemi, teški sistemi za bacanje plamena, termovizori i drugi optički instrumenti.

„Preduzeća uključena u realizaciju programa državnih nabavki rade danonoćno. Obim proizvodnje raznih vrsta naoružanja je povećan od 2 do 10 puta, za neke vrste desetine puta“, objasnio je on, posebno istakavši da je povećana proizvodnja projektila za komplekse „kindžal“, „iskander“ i „pancir“, avijacionih bombi, artiljerijskih i tenkovskih granata.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Još malo nade za taoce: Izrael i Hamas pristali da produže primirje za još jedan dan

Izrael i Hamas pristali su da produže privremeno primirje za još jedan dan nekoliko minuta pre isteka, saopštio je...

Još priča na sličnu temu