RUDAR SVEDOČIO O PREBIJANJU U ŽAGUBICI: Probudio sam se nasred ulice, sav krvav

Obavezno pročitajte

U noći između 5. i 6. aprila u kafani „Lepa konobarica“ u selu Krepoljin, nadomak opštine Žagubica, teško je prebijen rudar Jovica Nikolić. Tvrdi da su ga tukli pripadnici obezbeđenja predsednika te opštine Safeta Pavlovića, a potom onesvešćenog ostavili nasred puta. Dva dana nakon što je sve prijavio policiji, Jovica Nikolić je, kako tvrdi, dobio telefonski poziv u kom mu je poručeno da uzme pet hiljada evra ne bi li se događaj zataškao, što Nikolić nije prihvatio.

Rudar i poljoprivrednik Jovica Nikolić bio je sa prijateljem u kafani, u mestu Krepoljin. Nakon što mu je prijatelj otišao, dvojica telohranitelja Safeta Pavlovića, inače predsednika opštine Žagubica, najpre su ga provocirala, a zatim i pretukla uz pomoć treće osobe koja je bila sa njima, navodi se u policijskoj službenoj belešci, a o tome je svedočio i narodnim poslanicima i aktivistima Ekološkog ustanka.

- Advertisement -

„Kreću da me tuku Nežan, Saša i David. Vukao sam se ka vratima, stigao sam nekako, tukli su me svuda pesnicama. Hteo sam da pobegnem napolje, ali su me uvukli unutra i nastavili da me tuku. Taj Nežan je rekao: „udrite ga majku mu njegovu“, ispričao je Nikolić.

Na pitanje ko su ljudi koji su ga tukli, Nikolić kaže.

„To su od našeg predsednika telohranitelji. Tukli su više njih, nego oni ćute, ne smeju da kažu, znaju šta ih posle čeka“.

Mislio je na Safeta Pavlovića. Njegovi ljudi, tvrdi Nikolić, tukli su ga sve dok nije pao u nesvest.

„Ja sam se probudio nasred ulice, sav krvav, nemam dva zuba od napred, ne znam gde sam, izbacili me na belu liniju, pored mene nikog nije bilo. Polako sam pokušao da ustanem, gledao sam i levo i desno nikog nije bilo pored mene, polako sam se dovukao kući, i onda sam pozvao policiju u Žagubici“, navodi Nikolić.

U glavnoj ulozi zastrašivača Safet Pavlović pokazao se i ne tako davno, u decembru prošle godine. Tada je pretio ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću i upozoravao ga da prestane da piše protiv rudnika zlata na Homolju i mini-hidroelektrana.

„Pusti ti rudnik. To ne odlučujemo mi, odlučuje država. Nismo labavi momci i ne zezamo se, ali nemoj moje ime da spominješ. Imam tvoje dopisivanje na mesendžeru sa svima, probio sam ti ja profil. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo. Lično, moje ime“, pričao je Safet Pavlović

Upitnu i problematičnu prošlost ima Safet Pavlović. Pisali su mediji da je hapšen zbog posredovanja u prostituciji, povezivan je i sa falsifikovanjem dokumenata. Uprkos svemu tome, već deset godina je prvi čovek Žagubice.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu