ALEKSANDAR VUČIĆ: Kao Boga vas molim, ne testirajte moju odlučnost da zaštitim Srbe

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u nedelju, kada se održavaju izbori u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, biti užasan dan za demokratiju i težak dan za srpski narod. Poručio je Zapadu da ne testira njegovu odlučnost da zaštiti Srbe.

„Biće užasan dan za demokratiju i težak dan za srpski narod, i dan u kom će zvanično biti obeležena sramota Evrope i sveta zbog onoga što su organizovali i pozdravljaju ih. Srbi neće učestvovati na izborima na severu KiM, jer Zajednica srpskih opština nije formirana 10 godina“, rekao je Vučić za tv Prva.

- Advertisement -

Posle povlačenja Aleksandra Jablanovića za gradonačelnika Leposavića, više nema nijednog srpskog kandidata u Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku, a i u Zvečanu kao da nemate, ukazao je Vučić.

„U ove tri najveće opštine na severu zvanično nemate srpskog kandidata. Tu su kandidati iz partija Aljbina Kurtija i partije Hašima Tačija“, rekao je Vučić.

On je dodao da je u Leposaviću upisano 300 Albanaca u birački spisak od 15.000 ljudi što je dva odsto, ali kako je dodao, čak ih toliko i ne živi tu već oko 60-70.

„Oni će da ih dovode iz Podujeva da bi mogli da glasaju. Imaće dva odsto izlaznost maksimalno. U Kosovskoj Mitrovici će da dovuku sve moguće iz Južne Mitrovice da glasaju u Severnoj da bi nakarikali do četiri odsto, u Zubinom potoku i Zvečanu do dva odsto. Nigde preko tri ili četiri odsto i zato će da vam kažu da su legalni i legitimni izbori“, rekao je Vučić i Upitao je gde to na svetu ima.

„Sram ih bilo sve zajedno, kompletnu Kvintu, sve te lažove. Danas sam razgovarao i izgovorio gore reči od ovih. Razgovarao sam sa najvišim zvaničnicima u dijalogu, sa zapadnim predstavnicima“, rekao je Vučić.

Oni svi to rade zajedno zato što moraju tzv. Kosovo da podrže i Srbiju da slome, rekao je Vučić i ocenio da im je to konačni cilj.

„Možda će mene da slome ali im ja neću dati da slome Srbiju. I to vam garantujem“, rekao je Vučić.

Ocenio je da se to radi kako bi premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti mogao da kaže da nema srpskih opština na severu koje hoće da se priključe Zajednici srpskih opština.

„Priština ovo radi da bi rekla da nema srpskih opština na severu i da nema potrebe da se formira ZSO, Kurti će biti gradonačelnik četiri opštine na severu Kosova“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da Kurti zna da je Kvinta na njegovoj strani i pozvao je građane sa severa KiM da u nedelju budu mirni.

„Pozivam građane na severu KiM da u nedelju budu mirni i da pokažu prezir – prstom nećemo da mrdnemo dok se ne formira ZSO, ali Kurti zna da je Kvinta na njegovoj strani, sve vreme su nas lagali. Oni su lagali mene, lagali su Srbiju od početka. Sve vreme je bilo kako Srbiju da unize. Kažu – nećemo Republiku Srpsku. A šta fali Republici Srpskoj? Nećete to, ali hoćete da otcepite deo zemlje“.

Predstojeći izbori na KiM će ući u „istoriju beščašća kao najsramniji izbori ikada održani bilo gde na tlu Evrope“, poručio je Vučić i ocenio da Aljbin Kurti ima za cilj da istera Srbe sa severa KiM.

„To je njihov jedini plan, ja to čujem od diplomatskih predstavnika koji mi to otvoreno kažu ali u četiri oka ja neću da ih odam – da oni računaju da Srbi neće moći da izdrže pritisak i da će da budu iseljeni i to je njihova jedina želja. Oni ne razumeju da su Srbi mnogo čvršći nego što oni zamišljaju i da se tako nešto neće dogoditi“.

Vučić je naveo da je cilj da se iskoristi momenat rata u Ukrajini.

„Ovde je sve dozvoljeno. Ovde nema nikakvih pravila. Meni to diplomatski predstavnici kažu. Oni računaju da Srbi neće izdržati pritisak i da će odustati. E pa neće. Kome ćete vi da pričate o demokratiji?“, upitao je Vučić i poručio da će dati sve od sebe da sačuva Srbe.

„Ako krenete na naš narod kod mene neće biti kreni stani. Neću vam dati priliku da zgazite naš narod“, naglasio je i poručio Zapadu:

„Moja poruka njima je nemojte to da radite. Kao Boga vas molim, ne testirajte moju odgovornost i odlučnost da zaštitim srpski narod u sladu sa poveljama UN i Rezolucijom 1244. Jer vam ništa ne verujem. Jer ako vama Kfor služi da vam obezbeđuje izbore u policijskim kontejnerima, sve sam razumeo čemu to služi“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu