EPISKOP IRINEJ: SPC ne odustaje, staviti van snage Zakon o rodnoj ravnopravnosti

Obavezno pročitajte

Episkop bački Irinej saopštio je da Srpska Pravoslavna Crkva neće i ne može odustati od zahteva da se Zakon o rodnoj ravnopravnosti stavi van snage.

Irinej je rekao da se javno plasira teza da Crkva „nema nikakvog prava da učestvuje u javnom životu, pa ni u političkom životu države i naroda; o tome ne sme da se oglašava, a i ako se oglasi, to niko ne bi trebalo da uzme u obzir, jer je to, kako tvrde, mešanje Crkve u politiku“.

- Advertisement -

Ko je izgradio Hram svetog Save: SPC, neimari ili Vučić?

– Mi, članovi Crkve, nismo izopšteni iz društva jer činimo njegovu apsolutnu većinu. Stoga nam zastupnici ovog čisto marksističkog shvatanja, prerušeni u pristalice ‘zapadnog liberalizma’, ne mogu, barem zasad, oduzeti građanska prava, kao, naravno, ni odgovornost pred zakonom i društvom – naveo je Irinej u saopštenju.

On je optužio neimenovane „pojedince i grupe“ da šire „gnev i ekstremnu netrpeljivost“ prema SPC preko „CNN affiliate-grupe elektronskih i štampanih medija“.

Patrijarh SPC Porfirije je u uskršnoj poslanici poručio da se iza rodno osetljivog jezika „krije borba protiv braka i porodice“, a ova izjava naišla je na osudu dela javnosti.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu