ROBERTO FIORE: Kosovo je srpsko – Srbi u ovoj borbi neće ostati sami kao što su ostali 90-ih

Obavezno pročitajte

Generalni sekretar Forca Nova i predsednik koalicije evropskih desnih partija „Alijansa za mir i slobodu“ Roberto Fiore poručio je da je vreme da se Kosovo i Metohija vrati Srbiji i ispravi nepravda naneta našem narodu.

Fiore je govoreći na konferenciji “Evrpski desničari o krizi na Kosovu” koja je danas održana u Beogradu rekao da Evropa ne sme više da toleriše da Kosovo bude baza kriminala i islamskih terorista i da ono mora biti ponovo u sastavu Srbije.

- Advertisement -

– Odnos koji imamo po pitanju Kosova i Metohije je veoma jednostavan, istorijski, geografski i politički mislimo da je Kosovo i Metohja srpska zemlja. Nastavak provokacija Šiptarske manjine je ubod u srce svakog mirovnog procesa. Cilj je bio da se barem privremen obezbedi mir, ali je to odbačeno od strane Albanaca. Znamo za hapšenja Srba, zastrašivanja i progone. Šta treba da radimo kao Evropljani, treba da podržavamo zahteve Srba koji su veoma jednostavni, a to je da im se vrati njihova teritorija. Takođe, Evropa mora da  prevaziđe podele. Znamo da je Kosovo dugo vremena baza kriminala i terorista potput Islamske države. Da li treba da to prihvatimo? – upitao je Fiore.

On je podsetio da Italijani i Srbi imaju zajedničku istoriju iz vremena Rimskog carstva, da je Konsantin Veliki rođen u Nišu i da je ukupn 17 rimskih careva sa teritorije Srbije i da su deo zajediničke evropske kulture.

– Naša podrška Srbiji će biti nedvosmislena, snažna i dinamična. Ne želimo samo da dajemo izjave, želimo kao pokret da konkretnije pomognemo. Kada naša podrška bude zatražena bićemo spremni da dođemo i donesemo pomoć. solidarnost ali i snagu ujedinjene Evrope. Krivi smo što smo 90ih ostavili Srbiju samu, bilo je protesta ali to nije bilo dovoljno. Srbi ovoga puta neće biti ostavljeni – obećao je Fiore.

Konferencija koju je organizovala Srpska desnica okupila je vodeće desne pokrete iz Velike Britanije, Francuske, Španije, Nemačke, Grčke i Rumunije.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu