Roberto fiore pružio veliku podršku Srbiju i poslao jasnu poruku upućenu NATO paktu

Obavezno pročitajte

Generalni sekretar Forca Nova i predsednik koalicije evropskih desnih partija „Alijansa za mir i slobodu“ Roberto Fiore poručio je da je vreme da se Kosovo i Metohija vrati Srbiji i ispravi nepravda naneta našem narodu.

Njegov ceo govor na skupu evropskih desničara u Beogradu prenosimo u celosti pokriveno sa video zapisom.

- Advertisement -

,,Prva stvar je da im pokažemo naš stav, zapišemo ga i svuda širimo. Druga stvar je da moramo insistirati na ponavljanju našeg stava protiv NATO-a. NATO nije samo organizacija vezana za Evropu, već je to i nešto što se pojavljuje kao zločinačka organizacija, organizovana mafija koja se strukturiše u svim našim zemljama, lomi ih.

Znamo dobro koliko NATO pogubno utiče na situaciju u Srbiji, a znamo i kako iako NATO i cela alijansa naglo slabe u pogledu naoružanja, znamo i da oni mogu da iskoriste svoju snagu, svoje snage i svu aroganciju da upotrebi ih protiv naroda Evrope. Onda moramo ponoviti da u kontekstu ukrajinske krize kao APF moramo zauzeti stav svih evropskih naroda, i paziti da su Rusi deo evropskog naroda, koji se bori protiv NATO-a. Treća veoma važna tačka tiče se onoga što se politički dešava u Evropi. U Evropi sada imamo neku vrstu naginjanja udesno što bi zapravo moglo stvoriti više problema vladama levog centra.

Ali za nas je to dovoljno i čak nije zanimljivo: jer ovakav pomak udesno ništa ne znači.

To ne znači ništa što se tiče monetarnog suvereniteta, ništa ne znači što se tiče imigracije, ne znači ništa što se tiče jasnog stava u korist mira. Ništa od ovoga. Zato moramo organizovati naše snage, ojačati svoju poziciju da pokažemo da postoji savez pokreta i partija u Evropi, što znači: ekonomski i monetarni suverenitet, čvrsto zaustavljanje imigracije i novu politiku odnosa sa Afrikom što je veoma važno. Afrika se menja i menja se mnogo brže od Evrope i ono što se tamo dešava je veoma interesantno, ali Evropa nije spremna da shvati ovu novu situaciju. Moramo biti spremni: imamo iskustvo, ideološko iskustvo, znanje koje je neophodno da preuzmemo ovu situaciju. Ovo su veoma važna pitanja dok se približavamo evropskim izborima: znamo da na sledećim evropskim izborima 50-55% ljudi neće glasati. A ogroman je deo stanovništva iz Srbije, Rusije i drugih zemalja koji neće glasati jer se više ne prepoznaju u ovoj Evropi.

Dakle, evropski izbori uopšte ne predstavljaju narode Evrope, ali možemo biti spremni da pokažemo svoju snagu. Podsećam da je u trenutku najveće snage APF pre tragedije i Covid manevra, APF je imao članove u Evropskom parlamentu i nacionalnim parlamentima, kao i nacionalne pokrete i partije koje predstavljaju različite zemlje. Moramo brzo da dođemo do tog trenutka – od najveće je važnosti da APF ponovo bude priznata snaga. Kada smo pre tri godine posetili Liban, pre pet godina bili smo veoma dobro primljeni od predsednika Libana Auna, bili smo veoma dobro primljeni od Hezbolaha, bili smo veoma dobro primljeni od sirijske vlade, imali smo veoma važne odnose sa vladom na primer beloruski.

Moramo da obnovimo sve te odnose sa njima i ja to snažno tražim ovde: da zamolimo ovu državu da je oni pozovu, jer to je zemlja koju niko ne priznaje… izgleda da ne postoji, ali nije. Činjenica je da se umesto toga pokazala jaka protiv Kovida, protiv vakcina i svih katastrofa koje su se dogodile i njen predsednik je uspeo da odbije ponudu od 900 miliona dolara, jer je to suma koja je ponuđena Vladi, obezbediti da se ono što se dogodilo u Italiji dogodilo u Belorusiji.

Zato vas molim da razmislite o ovome: da to nije toliko diplomatsko pitanje i nešto što nam daje mogućnost da se krećemo po Sredozemnom moru, Bliskom istoku i Evropi na način na koji niko drugi ne može. Ovo je još jedan izazov koji postavljam svojim prijateljima, drugovima i kolegama da im dam priliku da pričaju o tome.”

Ostavite komentar

Najnovije objave

Lavrov: Za rešavanje konflikta u Ukrajini treba plesati tango, a Zapad igra „brejkdens“

Za rešavanje krize u Ukrajini političkim putem je potreban trud obe strane, kao i za tango, međutim, protivnici Rusije...

Još priča na sličnu temu