RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Obavezno pročitajte

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske liste. Kako je zaštnitk Srba na severu Kosova stekao toliko bogatstvo i da li je borac balkanski Pablo Eskobar, kako tvrde u Prištini?

Raskoš skrivena u vili na obali jezera Gazovde na severu Kosova. Vlasnik velelepnog zdanja – Milan Radoičić, tvrdi kosovska policija, a niko sa srpske strane ne negira.

- Advertisement -

„To je demonstracija sile, na neki način. To samo govori o mojoj moći. Stvara jendu sliku moći, nedodirljivosti. Vidiš kakvu vilu ima, nemoj sa njim da se kačiš. Ja stvarno verujem da je on bio gospodar života i smrti na severu Kosova“, kazao je Miloš Lazić novinar portala Nova.rs.

Bio je Radoičić i neformalni lider Srba na severu Kosova, poliitčki angažovan, potpredsednik Srpske liste. Zajedno sa kumom Zvonkom Veselinovićem, od 2013. godine, dovođen je u vezu sa mnogim sumnjim poslovima.

„Suđeno im je zbog organizovanog kriminala, nisu osuđeni. Neki postupci još postoje. Nalaze se na crnim listama SAD, gde piše, ne samo za organizovani kriminal i narktoike, nego se tamo spominje i ubistvo Olivera Ivanovića. On je tek sada, povodom ove tragedije, dao neki iskaz, ali se ne isputuje poreklo te imovine, kako preduzeća u kojima je on suvlasnik, sa svojim kumom Veselinovićem, dobijaju najznačajnije državne projekte i kako ta preduzeča imaju obrt veći od firmi Miroslava Miškovića“, objašnjava novinar NIN-a Vuk Cvijić.

Njega je i sam Oliver Ivanović pred smrt označio kao čoveka koji drži svu moć na severu Kosova i izrazio zabrinutost što takvog čoveka predsednik države Aleksandar Vučić označavao kao borca za opstanak Srba.

„To je ona klasična priča. Povezani su politika, biznis, kriminal. To je taj trougao. On je povezan sa svima. Njega svi povezuju sa srpskim vlastima. Što je očigledno. On je do sada bio nedodirljiv i ti poslovi koje su mu državni obezbeđivani, to su uvek veliki profiti, ta nedodrljiviost od strane pravosuđa. Ali nemojmo da zaboravimo da se u javnosti pojavila i njegova pre nekoliko godina sa Bedžetom Pacolijem, takođe, jednim biznismenom, ali sa kosovske strane“, objašnjava Miloš Lazić novinar portala Nova.rs.

Poreklo imovine Radoičića, smatraju, neće interesovati nikoga – ni kosovsku ni srpsku stranu.

Slični objekti su i ranije privlačili pažnju javnosti u Srbiji.

Tako se o Šilerovoj Zemunskog klana govorilo kao o vili u kojoj su brave pozlaćene, u kojoj su umetnine skupocene, a bila je glabni štab Dušana Spasojevića.

„Mi znamo po pravosudnim presudama da je Zemunski klan bio produžena ruka SLobodana Miloševića. Zato je i narastao. Mi znamo iz nekih presuda da je služio kao logistika za politička ubistva. Sa druge strane, nije Dušan Spasojevoć bio potpredsednik i važan član SPS-a, a ovaj čovek je potpredsednik Srpske liste, odnosno ispostave SNS-a na Kosovu“, smatra Cvijić.

Podneo je Radoičić ostavku u Srpskoj listi, kako je naveo, ne bi škodio srpskom narodu. I dok je u vilu u Šilerovoj uloženo 8,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka, zdanje Radoičića još čeka na procenu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Borel: Razaranja u Gazi uporediva sa razaranjem nemačkih gradova u Drugom svetskom ratu

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel uporedio je strašno razaranje izazvano izraelskim napadima...

Još priča na sličnu temu