4.1 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

PUSTOŠE SRBIJU: SNS švercer slike prećutao 130.000 evra, kola i oružje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je vanrednu kontrolu imovine SNS gradskog sekretara Nikole Kovačevića nakon teksta u kom je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkrio da je on kupac slike „Stražar“ Paje Jovanovića, koja mu je na aerodromu „Nikola Tesla“ i oduzeta. Iako je tvrdio da ga je Agencija i ranije proveravala i da nije našla ništa sporno, protiv njega se zapravo već vodi postupak zbog neprijavljivanja imovine.

Kako piše CINS, Kovačević godinama ne izveštava potpuno i tačno o imovini i prihodima, pokazuje dokumentacija iz postupka kontrole Agencije iz 2019. i 2020. godine.

Tako nije prijavio 130 hiljada evra koje je, kako tvrdi, dobio 2016. godine od oca na poklon i iskoristio ih za kupovinu stana, navodi se u tekstu i dodaje se da nije izvestio ni da je supruga 2018. prodala auto za 650.000 dinara (a u izveštaju o imovini i prihodima iz januara 2014. nije prijavio ni da poseduje auto).

- Advertisement -

Agencija je, takođe, našla da se na njegovo ime vodi i neprijavljeno oružje – 18 pištolja i pušaka. Kovačević se pravdao da kao aktivni član nekoliko streljačkih udruženja i takmičar koristi oružje u sportske svrhe, ali da ona zapravo pripadaju klubu.

U toku kontrole Kovačević se izjasnio da je nenamerno pravio propuste u prijavama, te da se to više nikada neće ponoviti.

– Razlog neprijavljivanja na vreme je moja loša praksa prijavljivanja svih promena početkom godine – stoji u izjašnjenju.

- Advertisement -

Ipak, zbog svega ovoga Agencija ga je opomenula i podnela prekršajnu prijavu krajem prošle godine. Prekršajni postupak se vodi od januara 2021, ali se ročišta nisu održavala jer se Kovačević nije pojavljivao, piše CINS.

- Advertisement -
SourceCINS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti