KOSMET: Deca u vrtiću se gušila od suzavca, ko će zaštititi našu nejač?!

Obavezno pročitajte

Stravičan zvuk eksplozije. „Bačena je bomba!“. Strah, panika, uznemirenost. Pucnjava, dim, suzavci i meci na ulicama gradova.
Navedenom užasnom scenariju svedočili su danas Srbi sa Kosmeta, iz Kosovske Mitrovice i Zvečana koji su, jutros oko 9 časova napadnuti od strane tkz. Kosovske policije i pripadnika ROSU.

N. M. kaže da su Srbi na Kosmetu navikli na pucnjavu i suzavce, ali da „ovo više ne može da se izdrži“ jer postoji ogromna bojazan za decu koja tamo žive.

Naime, nedaleko od mesta na kojoj se odigralo pravo ratno stanje, nalazi se vrtić, udaljen oko 200 metara.

- Advertisement -

– Prvo se začula eksplozija, a onda sam saznala šta se dešava. Jedno dete mi je bilo kod kuće, drugo u vrtiću. Preko vajber grupe nam je rečeno da dođemo po decu, ko želi, pošto su smatrali da su tamo najbezbedniji. Odmah sam pešaka krenula po sina, muž mi nije bio kod kuće. Usput sam se nagutala dima. Suzavca je bilo toliko da je ušao u vrtić, a deca su se gušila – prepričava dramatične scene naša sagovornica.

Kako kaže, vaspitačice su smirivale roditelje i govorile da treba tu da ostanu.
– Kada smo čule rafalne paljbe, zgrabile smo svoju decu i sa njima i naručju trčale kroz grad. Trčala sam sa detetom, izlazimo, oko nas suzavac, dete kašlje. Jedna baka viče: „Gde ćeš s detetom?“. Pa gde ću? Vodim ga kući – navodi ona dodajući da joj pešaka treba oko 10 minuta od vrtića do kuće.


Naša sagovornica dodaje da su neki meci zalutali po kućama.

– Nas je bio strah da to može da se desi i sa vrtićem. Sigurna sam da ne bi pucali na vrtić, ali smo osećale da je rizik da nam deca tu ostaju – navodi N. M.

Kako kaže, jedan od metaka je zalutao u kući gde živi tromesečna beba.
– Uznemireni smo, zabrinuti, navikli smo, ali… ovo se ponavlja. Moj stariji sin se plaši. Kako pada mrak, imamo sve veći strah – priča ona.

SourceTelegraf

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu