3.7 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

PROVOKACIJA: Svetski prvak zove Niš “albanskim gradom”

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Niš i provokacija

Na poziv albanske dijaspore i švajcarskih medija, svetski šampion u karateu Enver Idrizi boravio je u Švajcarskoj povodom 552. godišnjice smrti Skenderbega uz provokativne izjave.

Švajcarski medij na albanskom jeziku “Le Canton27.ch” objavio je da je Idrizi rekao da je “Skenderbegova medalja bila najveća medalja u njegovoj karijeri koju je dobio u Švajcarskoj”.


Dalje se navodi da je Enver Idrizi u Ženevi imao i provokativnu izjavu.

- Advertisement -

“Kada imamo “Skenderbega” u ovom internacionalnom gradu, zašto ne bismo imali “Skenderbega” u albanskim zemljama i gradovima poput Medveđe i Niša. On je naš nacionalni heroj, prisutan je svuda gde ima Albanaca, ovde ih ima u Ženevi 20.000, u Švajcarskoj ih ima preko 300.000. Treba svima da skrene pažnju na vrline Albanaca, oslobodio je druge narode na Balkanu”, rekao je on, dodavši da bi “finansirao podizanje spomenika u Nišu i Medveđi”.

Enver Idrizi, koji je poreklom Albanac iz Makedonije, rođen je u Skoplju 1966. godine, a trenutno živi u Nemačkoj i svojevremeno je čak bio reprezentativac Hrvatske posle proglašenja njene nezavisnosti.

Tada je bio i prvi osvajač medalje u istoriji Hrvatske. Na svom Instagram profilu redovno objavljuje fotografije na kojima neretko veliča i OVK terosriste.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti